Lessen & Cursussen

Het nieuwe seizoen is live!

BplusC biedt al jaren honderden hoge kwaliteit lessen en cursussen op de gebieden dans, muziek, kunst en taal. Ben je toe aan een nieuwe uitdaging of ben je op zoek naar een nieuwe hobby? Dan zit je bij ons goed. Van akoestische gitaar tot fagot. Van streetdance tot ballet. Van fotografie tot schilderen en van Arabisch tot Turks. Wij hebben het allemaal!Waar ligt jouw talent?

Muziek

Nieuw aanbod binnenkort online!

Kunst

Nieuw aanbod binnenkort online!


Veelgestelde vragen over lessen en cursussen

Hoe betaal ik een les of cursus?

Bij inschrijving heb je de mogelijkheid te betalen per factuur, voor het gehele cursusbedrag / lesgeld. Daarnaast kun je kiezen voor een machtiging tot automatische incasso, waarbij het verschuldigde cursusbedrag / lesgeld in maandelijkse termijnen wordt afgeschreven. Voor het afnemen van een proefles of strippenkaart bestaan alternatieve betalingswijzen, welke op www.bplusc.nl worden toegelicht.  

Wat zijn de voorwaarden voor de strippenkaart muziek?

  • Met ingang van seizoen 2024-2025 vervalt de 5-strippenkaart; 
  • De lessen worden verdeeld over het seizoen opgenomen, tenzij vooraf anders afgesproken met de docent; 
  • Bij verhindering van de leerling dient de les uiterlijk 48 uur van tevoren te worden afgezegd bij de docent, of indien deze niet bereikbaar is bij de Klantadministratie van BplusC via cursus@BplusC.nl of via 0900-2323000 (gebruikelijke belkosten). Bij te late afmelding wordt de les als gegeven beschouwd; 
  • In geval van verhindering van de docent wordt, indien mogelijk, voor vervanging gezorgd. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan wordt de les afgelast en op een later tijdstip ingehaald; 
  • De strippenkaart is voor het lopende cursusjaar geldig; lessen die door toedoen van de leerling niet voor het einde van het schooljaar zijn benut, worden niet gerestitueerd. Lessen die niet zijn benut vanwege ziekte of verhindering van de docent worden aan het eind van het schooljaar gerestitueerd. 

Kan ik gezinskorting aanvragen?

Bij inschrijving van twee of meer kinderen ontvang je 10% korting per inschrijving. Dit is geldig voor kinderen tot en met 20 jaar op een jaarcursus. Gezinskorting wordt in oktober toegekend en geldt voor het hele cursusjaar. Op cursussen of lessen waarvoor later dan 1 oktober wordt ingeschreven wordt geen korting gegeven.  De Talentklassen dans zijn uitgezonderd van deze gezinskorting. In het tarief van de talentklassen is al een korting verwerkt. Ensembles en orkesten zijn eveneens uitgezonderd van deze korting, omdat ook daar al een andere kortingsregeling geldt. 


Benieuwd naar wat we allemaal doen? Bekijk hier ons hele aanbod van vorig seizoen.

Het huidige aanbod voor kinderen

In onze brochure kun je al het aanbod van al onze afdelingen bekijken, lekker makkelijk! Wil je hem het liefst in het echt even doorbladeren? Kom dan even langs bij een van onze locaties!

Download de brochure

Het huidige aanbod voor volwassenen

Ook voor volwassenen hebben wij een breed aanbod, download nu de brochure en vind jouw volgende cursus! Wil je hem het liefst even in het echt doorbladeren? Kom even langs!

Download de brochure


Onze leslocaties

Rapenburg

Onze Muziekschool zit aan het Rapenburg. Hier volg je muziekles, oefen je met je instrument en treed je zelfs op! 

Ga naar het Rapenburg

Muziekhuis

Ons multifunctioneel muziekcentrum in hartje Leiden. Les geven, oefenen, optreden en opnemen komen hier allemaal samen. We hebben zelfs een concertzaal de Qbus in het Muziekhuis en hier vinden jaarlijks wel 150 activiteiten plaats! 

Ga naar het Muziekhuis

Het Leidse Volkshuis

Hier volg je dans- en theaterles, beeldende kunstles en taalcursussen in het hartje van de stad.

Ga naar het Leidse Volkshuis

Wassenaar

In Wassenaar leer je jouw instrument beter kennen. Op deze leslocatie geven we les in elektrische gitaar, basgitaar, akoestische gitaar, piano, viool, blokfluit, drums, klarinet en saxofoon. 

Ga naar Wassenaar