Jeugd- en volwassenfonds sport & cultuur

BplusC is aangesloten bij het jeugd- en volwassenenfonds Sport en Cultuur. Is het lastig om de contributie te betalen van jouw muziekles? Of zou je graag een bibliotheekabonnement afsluiten maar is hier geen geld voor? Het Jeugd- of Volwassenenfonds Sport & Cultuur helpt! Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie en/of benodigdheden voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar thuis te weinig geld is. Het Volwassenenfonds betaald de contributie en/of benodigdheden voor volwassenen (vanaf 18 jaar) die leven rond het bestaansminumum.

Hoe werkt het Jeugdfonds Sport en Cultuur?
Je kunt als ouder / verzorger niet zelf een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dat kan alleen gedaan worden door een intermediair, bijvoorbeeld onze Cultuurcoaches, iemand van het sociaal wijkteam, schuldhulpverlening of van jeugdzorg. Hij of zij kent de spelregels en weet of je kind in aanmerking komt. Als de aanvraag goedgekeurd is, kan je kind vaak al binnen enkele weken beginnen. Wil je een aanvraag indienen? Download dan alvast de ouderkaart, vul hem in en neem hem mee naar de afspraak met de intermediair.

Hoe werkt het Volwassenenfonds Sport en Cultuur?
Wil je graag aan de slag met een abonnement en/of cursus? Dat kan, want het Volwassenenfonds Sport & Cultuur is actief in Leiden! Aanvragen lopen via een Cultuurcoach of een andere intermediair van het Volwassenenfonds. Neem contact op met een intermediair in jouw buurt! De cultuurcoach of intermediair doet, in overleg met jou, een aanvraag. Dat gaat heel gemakkelijk online. De cultuurcoach of intermediair hoort meestal binnen een week of drie of de aanvraag goedgekeurd of afgekeurd is en laat dat weten. Als de aanvraag goedgekeurd is, kun je je aanmelden bij de sportclub, dans- of muziekschool of andere organisatie waar je op les wil. Wij betalen de contributie / lesgeld direct aan de lesgever. Je ontvangt zelf geen geld.