Cultuurcoaches

Iedereen verdient een kans om bezig te zijn met kunst en cultuur. Daarom maakt de Cultuurcoach cultuur voor iedereen mogelijk, in het bijzonder voor groepen die hier minder makkelijk toegang toe hebben. We leggen verbindingen in de wijk, koppelen cultuur aan welzijn en helpen met aanvragen bij het Jeugd- en Volwassenfonds.  


Onze projecten

CultuurUur

CultuurUur richt zich op senioren vanaf 67 jaar en legt de verbinding tussen de culturele instellingen van Leiden en de wijken van de stad. Culturele instellingen uit het centrum van de stad komen naar de huizen van de buurt. Vervolgens brengen buurtbewoners gezamenlijk een bezoek aan deze culturele instelling.  
 
Cultuurcoach Leiden werkt binnen dit project samen met welzijnsorganisatie Incluzio en diverse Leidse culturele instellingen.

Kunst op Recept

Iedereen heeft wel eens last van tegenslagen in het leven. Maar soms is het lastig om hier mee om te gaan. Kunst op Recept helpt deelnemers erachter te komen wat zij leuk vinden, wat hen inspireert en zin geeft door zes gratis kunstlessen door professionele vakdocenten.  
 
Deelnemers kiezen uit schilderen, beeldhouwen, tekenen, zingen, schrijven of fotograferen. Aanmelden gaat via een verwijzing van huisarts, praktijkondersteuner, psycholoog of andere eerstelijnszorgverlener. Meer weten?

Bezoek de website

Verwonder om de Hoek

Verwonder om de hoek is dé plek waar kinderen hun passies ontdekken. Cultuurcoach Leiden coördineert dit project in drie Leidse wijken: Stevenshof, Zuidwest en de Mors. In deze wijken komen wij op school langs met workshops. Zo maken kinderen kennis met nieuwe activiteiten. Misschien ontdekken ze wel dat ballet, drummen, beestjes ontdekken, proefjes doen of robots ontwerpen helemaal bij hen past.  
 
Als ze iets leuk vinden, kunnen ze zich daarin verder verdiepen met een reeks workshops na schooltijd. Want leren en ontdekken doe je niet alleen op school, dat doe je overal en altijd. Bij Verwonder om de hoek kun je zien wat er 'om de hoek' allemaal te doen is. Alle activiteiten - binnen én buiten schooltijd - in alle wijken en gemeenten in de regio Holland Rijnland zijn te zoeken en te boeken de website.

Bezoek de website


Overige projecten

Zomerprogrammering

In de zomervakantie organiseren wij, in samenwerking met SOL Leiden, een bomvol zomerprogramma met gevarieerde culturele activiteiten voor kinderen. Kinderen van 4 tot 12 jaar konden 6 weken lang meedoen aan workshops muziek, dans, theater, fotografie, keramiek, zang, tekenen en musical van aanbieders uit heel Leiden.

Kinderkunstroute

Tijdens de jaarlijkse Kunstroute organiseren wij een Kinderkunstroute. Kinderen maken kennis met Leidse kunstenaars, nemen een kijkje in de ateliers en gaan zelf creatief aan de slag met kunst. 

Culturele Citytrip

Gedurende de lockdown ontwierpen de Cultuurcoaches samen met kunstenaar Nik Heemskerk een bordspel langs de culturele instellingen van Leiden. Het spel kwam in december 2020 in het Leidsch Dagblad en is hieronder te downloaden. 

Download de citytrip