Toetsen

Speciaal voor jou 

Van Tiësto tot Tiersen, alles kan met toetsen!  

De cursus

Al vanaf 6 jaar kun je bij ons beginnen met lessen keyboard/digitale piano. Spelenderwijs leer je muziek maken met en zonder bladmuziek, want als je allebei kunt kun je alle kanten op! Samen met je docent leer je samen muziek maken, het spelen van een melodie en ritme. En leer je tweehandig spelen in de G en F sleutels. Zo kun je later zowel op een keyboard als op een piano goed uit de weg.  

De lessen 

Tijdens de lessen kom je met veel verschillende muziekstijlen (van barok tot techno) in aanraking. In overleg met je docent kun bepalen welke richting je het liefst op wilt en waar je je verder in wilt ontwikkelen. Ouders zijn ook altijd welkom in de lessen, zo blijven ze op de hoogte en kunnen we als dat nodig is even bijpraten.  In de leslokalen staan de instrumenten klaar voor de les, je hoeft je keyboard of piano dus niet mee te nemen! Vanzelfsprekend kan je docent(e) je helpen om een goed instrument aan te schaffen of eventueel te huren.   

Als je het leuk vindt kun je ieder jaar op het leerlingenconcert laten horen wat je hebt geleerd, maar je kan ook meespelen in een van de bands van de popafdeling.  

Je kunt les nemen op één van deze instrumenten, maar het is natuurlijk leuk om uiteindelijk ook wegwijs te raken op andere toetsinstrumenten. Omdat er zoveel mogelijk is leer je in de lessen je instrument(en) bespelen als solist, maar ook als begeleider. Dit biedt veel mogelijkheden; spelen in een band, jezelf begeleiden als jezelf of een ander zingt etc. 

Lesmateriaal 

Om de cursus goed te kunnen volgen is er thuis een (digitale) piano nodig.   

Thuis voorbereiden 

Ons advies is om dit minstens vijf keer in de week 15 tot 20 minuten thuis te oefenen, maar meer is natuurlijk altijd beter! Als je jong bent is het fijn als iemand je thuis kan helpen met oefenen.   

Voorkennis 

Je kunt bij ons al les krijgen vanaf 6 jaar. We starten natuurlijk met eenvoudige liedjes. 
 
 

Alles op een rijtje

Lesdagen Maandag t/m vrijdag
Aantal lessen 37 (op basis van wekelijks les)
Docent Peter Wenk, Pieter van Santen of Frank Pels
Leslocatie Rapenburg, Bibliotheek Merenwijk of Muziekhuis Leiden
Kosten €504,00 - €1765,00 (klik hier voor het hele overzicht)