Drums

Speciaal voor jou 

Wil jij drummen in een band, trommelen bij een slagwerkgroep of orkest? Wil jij swingende ritmes met djembés of conga’s spelen? Als je het leuk vindt om met ritme te spelen is slagwerk/drums iets voor jou!  

De cursus 

Slagwerk bestaat uit een groot aantal instrumenten. De bekendste is het drumstel. Dit instrument wordt gebruikt in bijna elk orkest of muziekgroep, zowel in de pop en jazz als in de traditionele en klassieke muziek. Een drumstel bestaat uit meerdere slagwerkinstrumenten zoals snaredrum (kleine trom), kickdrum (grote trom), toms (tenor drums) en cymbalen (bekkens). 

De lessen 

Je leert trommelritmes spelen en lezen en swingende drumritmes, zodat je voor je het weet zelf kunt meespelen met je favoriete liedjes! Als je toch iets meer melodie wilt spelen kun je ook xylofoon, vibrafoon of marimba leren.

 
Bij het slagwerk horen ook de pauken, de xylofoon en percussie-instrumenten als conga’s, bongo’s, djembé, cajon, etc. Te veel om ze allemaal op te noemen. Op bijna al deze instrumenten kun je les krijgen bij BplusC. 

Voorkennis 

Vanaf ca. 7 jaar kun je beginnen met het nemen van lessen in drum- of slagwerk. Maar ook volwassenen zijn welkom, je bent nooit te oud om het te leren! 

Alles op een rijtje

Lesdagen Maandag, woensdag of donderdag
Aantal lessen 37 (op basis van wekelijks les)
Docent Andreas Carree of Rubén Castillo del Pozo
Leslocatie Muziekhuis Leiden of Wassenaar
Kosten €504,00 - €1765,00 (klik hier voor het hele overzicht)