Zang pop/jazz

Speciaal voor jou 

Zingen is fijn. Je bent zelf je instrument en die heb je altijd bij je. Het is natuurlijk van belang dat jij je stem optimaal gebruikt en daarom wordt tijdens de zangles onder andere gewerkt aan de basiselementen lichaamshouding, ademhaling, intonatie, toonhoogte en uitspraak.  

De cursus

Het plezier staat natuurlijk voorop. De liedjes die jij leuk vindt zo goed mogelijk kunnen zingen, daar werken we aan tijdens de les. We bepalen jouw persoonlijke doel. Dat is voor ieder natuurlijk anders. Dat kan een voorbereiding voor een auditie op het conservatorium zijn, meer zelfvertrouwen creëren in je stemgebruik of puur een wekelijkse muzikale ontspanning. Omdat veel kinderen graag improviseren en bewegen is hier ruimte voor in deze les. Sommigen verzinnen graag zelf liedjes. Anderen bewegen graag en voelen op die manier een bepaalde maat of ritme beter aan.

De lessen 

In de les starten we met basis zangoefeningen een passend repertoire uitkiezen en zingen natuurlijk. Er is ook ruimte voor uitleg over techniek en ideeën voor repertoire en interpretatie. Hoe breng je een lied over, wat vertel je en hoe zet je dit om in een performance? In de les worden vaak opnames gemaakt om terug te luisteren en van te leren. We zingen regelmatig met microfoon, met pianobegeleiding of instrumentale banden, die worden ook in de juiste toonsoort gezet en eventueel gemaild om thuis mee te oefenen. Uiteindelijk bepaal je zelf wat voor stijl liedjes je wilt zingen, het is de bedoeling dat je vooral zelf liedjes voorstelt aan de docent.   

Als je in een band zingt werken we samen aan deze liedjes en heb je twee optredens per seizoen met je band in Het Muziekhuis, Qbus-zaal. Daarnaast is er aan het eind van elk seizoen een eindoptreden voor alle zangleerlingen. Samen werken we naar deze optredens toe. 

Thuis voorbereiden 

De liedjes worden thuis geoefend. Minimaal 10 minuten, een paar keer per week. 

Alles op een rijtje

Lesdagen Maandag, dinsdag, woensdag of donderdag
Aantal lessen 37 (op basis van wekelijks les)
Docent Danielle Mulder of Vivian Wesselingh
Leslocatie Muziekhuis Leiden of het Leidse Volkshuis
Kosten €504,00 - €1765,00 (klik hier voor het hele overzicht)