Dwarsfluit

Er bestaan aangepaste (kleinere) dwarsfluiten, kinderen kunnen hiermee vanaf ongeveer 7 jaar al beginnen met dwarsfluitles. Na 1 of 2 jaar les kan de overstap naar de gewone dwarsfluit probleemloos worden gemaakt. In het begin wordt er veel aandacht besteedt aan houding, ademhaling en toonvorming. Al na enkele lessen kun je de eerste noten spelen en eenvoudige liedjes laten klinken. Om verder te komen moet je, zoals bij elk instrument, veel geduld hebben en regelmatig (liefst elke dag) oefenen. Dit harde werken wordt dan wel beloond door een stralende toon en een soepele techniek. 

Hoe oud de dwarsfluit precies is valt moeilijk te zeggen, maar dat al dwarsfluiten bestonden ver voor onze jaartelling staat vast. De vorm van de dwarsfluit zoals we die nu kennen is in de loop van de tijd ontwikkeld. De belangrijkste stap werd gezet door Theobald Boehm uit München rond 1830. 
 
In de lessen wordt een lesmethode gekozen die bij de leerling past. Oefeningen (etudes) en speelstukken wisselen elkaar af. Diverse muziekstijlen komen aan bod. Naast de lesmethode worden er extra voordrachtstukken en duetten aangereikt. 

Onze lessen en cursussen beginnen na de zomervakantie. Je kunt het hele jaar door inschrijven en instromen. 

Alles op een rijtje

Lesdagen Dinsdag, donderdag of vrijdag
Aantal lessen 37 (op basis van wekelijks les)
Docent Pieter de Mast
Leslocatie Rapenburg of Muziekhuis
Kosten €504,00 - €1765,00 (klik hier voor het hele overzicht)