Gitaar akoestisch

De lessen 

De lessen bestaan uit een aanbod van diverse stijlen. Je leert volks- en kinderliedjes spelen maar ook maak je kennis met Spaanse muziek, bossa nova, beginnende blues- en rockstijlen, country en natuurlijk klassiek. 

Met ‘klassieke muziek’ worden bij gitaar doorgaans veel verschillende stijlen bedoeld: renaissance, barok, klassiek, romantiek en hedendaagse muziek (muziek vanaf ongeveer 1600 tot heden). Voor al deze stijlen is voor de klassieke gitaar veel les- en voordrachtmateriaal voorhanden. Naast de reguliere les kun je je inschrijven voor diverse klassieke gitaarensembles. 
 
Kies je voor de gitaar met popmuziek, dan zullen ook veel popsongs en liedbegeleiding (vaak met plectrum) gebruikt worden. Dit kunnen eenvoudige ‘kampvuur’-songs zijn maar ook actuele liedjes komen aan de orde in de lessen. Er is enorm veel lesmateriaal beschikbaar voor deze vorm van gitaar spelen! Ook wordt door de leraren zelf veel lesmateriaal bewerkt en samengesteld, zodat de meest actuele muziek gespeeld kan worden.

Voorkennis 

De klassieke gitaar is uitermate geschikt voor beginnende leerlingen en jonge kinderen. Leerlingen in de leeftijd van 7 tot ongeveer 11 jaar kiezen meestal voor het 3/4 model. De 1/1 gitaar is aan te raden zodra de leerling voldoende gegroeid is omdat deze door de grotere klankkast meer volume en klank heeft, hetgeen natuurlijk het spelen stimuleert.  
 

Alles op een rijtje

Lesdagen Maandag, dinsdag, woensdag of donderdag
Aantal lessen 37 (op basis van wekelijks les)
Docent Wilco van Wee, Dieke de Jong, Frank Koorneef of Willem van Dijk
Leslocatie Muziekhuis Leiden, Rapenburg of Wassenaar
Kosten €504,00 - €1765,00 (klik hier voor het hele overzicht)