Veelgestelde vragen over cursussen

Kan ik een proefles volgen?
Natuurlijk kan je een proefles volgen. Het is wel handig als je hier vooraf een afspraak voor maakt. Dat kan door een mailtje te sturen naar proefles@BplusC.nl of vul het e-mailformulier in bij de cursus/les naar keuze. Onze klantenservice neemt dan contact met je op om een afspraak te maken.

Wanneer en hoe moet ik mijn cursus betalen?
Je betaalt het cursusgeld aan het eind van de maand, waarin de cursus begint, behalve voor muziek en dans. Deze betaal je eind oktober. Je kunt betalen via een incasso of een factuur. Als de cursus doorgaat en je bent begonnen, dan wordt het bedrag rond de 28e van de maand van uw rekening geëind.

Kan ik het cursusgeld per maand betalen?
Ja, je kunt het bedrag in 1x of in maximaal 10 maandelijkse termijnen betalen. Dit kun je tijdens het inschrijven aangeven. Bestalen in termijnen kan alleen als je via een automatische incasso betaalt (het aantal termijnen zijn afhankelijk van de start en duur van een cursus).

Ik heb een factuur ontvangen en heb daar een vraag over. Aan wie moet ik deze stellen?
je kunt je vraag per mail sturen naar de klantenservice of bellen met 0900 23 23 000. 

Hoe kan ik inschrijven voor een cursus?
Inschrijven voor een cursus kan gemakkelijk online, via onze website. Heb je de voorkeur voor papier? Dan kun je langskomen in een van onze leslocaties of bibliotheken en een formulier ophalen/invullen aan de balie.

Wanneer weet ik of de cursus doorgaat?
Je ontvangt 1 week voordat de cursus start een mail van ons waarin staat of de cursus wel of niet doorgaat.

Wanneer en hoe kan ik opzeggen en heb ik dan recht op restitutie van een (een) deel van het lesgeld?
Je kunt tot 1 week voordat de cursus start kosteloos opzeggen. Daarna brengen wij kosten in rekening. Opzeggen moet schriftelijk, bij voorkeur per mail aan onze klantenservice.

Kan ik tussentijds instromen?
Bij veel cursussen kun je tussentijds instromen. Raadpleeg hiervoor onze website of stuurt een verzoek naar onze klantenservice.

Is er nog plek in een cursus?
Neem contact met ons op om zeker te zijn! Bel naar 0900 23 23 000 of mail de klantenservice.

Kan ik op elk moment stoppen met een cursus?
Kosteloos stoppen kan alleen bij langdurige ziekte of verhuizing buiten de regio. In alle andere gevallen kan je natuurlijk wel stoppen, maar dien je schriftelijk een verzoek tot restitutie in te vullen. Deze worden aan het eind van elke maand behandeld.

Kan mijn kind eerst een les komen kijken?
Ja, bij alle algemene basiscursussen muziek, algemene basiscursussen dans en de kinderkoren kan een kind een les bijwonen.

Waar moet ik mij of mijn kind afmelden voor een les?
Op werkdagen tot 18.00 uur en op zaterdag tot 17.00 uur kun je je afmelden via ons algemene telefoonnummer: 0900 23 23 000. Graag doorgeven: de naam van de leerling, naam van de docent, de locatie en lestijd.

Ik heb een factuur ontvangen, maar deze klopt niet?
Wij verzoeken dit schriftelijk te melden, bij voorkeur per e-mail aan cursusadministratie@BplusC.nl. AUB bij correspondentie altijd het factuurnummer vermelden.

Worden afgelaste lessen ingehaald of wordt het lesgeld teruggestort?
Bij jaarcursussen mogen er maximaal 3 lessen uitvallen. Vallen er meer lessen uit dan krijg je het lesgeld van die uitgevallen les terug. Dit wordt aan het eind van het seizoen in juli terugbetaald. Bij overige cursussen dient de les ingehaald te worden en – indien niet mogelijk – wordt de les aan het eind van de cursus terugbetaald.

Kan ik korting krijgen?
Ja, je kunt in een aantal gevallen korting krijgen. Voor de exacte regelingen verwijzen wij u naar de webpagina cursussen/korting.

Mag ik als ouder bij de lessen van mijn kind blijven?
Nee, het is niet de bedoeling dat je als ouder bij de lessen aanwezig bent. Bij de algemene dans en muziekcursussen worden speciale kijklessen georganiseerd. Bij de instrumentale muzieklessen kun je in overleg met de docent hier een afspraak over maken.

Kan ik een 10- of 15 muzieklessenkaart nemen om te proberen?
Nee, een lessenkaart is bedoeld voor gevorderde leerlingen vanaf ongeveer 18 jaar. 

Hoe kan ik zien welke tarief voor muziek ik moet betalen?
Het tarief voor muziekles hangt af van de gekozen lesvorm, de woonplaats, de leeftijd van de leerling en in Wassenaar ook van het inkomen. Je kunt op deze website een tarief laten berekenen bij alle instrumenten waar jaarcursussen voor worden gegeven. Het uiteindelijk te betalen lesgeld hangt af van plaatsing en uiteindelijke lesvorm.