Inschrijven Muziekschool

Handig om even te lezen...

Inschrijven voor muziekles

Inschrijven gaat als volgt: je schrijft je in via onze website en geeft daarbij aan naar welke locatie, dag en tijd je voorkeur uitgaat. Als we je inschrijving hebben ontvangen, gaan we meteen op zoek naar de beste docent voor jou. De docent neemt persoonlijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. Hierna word je definitief geplaatst en kun je starten met muziekles.

De lessen zijn altijd jaarcursussen (37 lessen), tenzij anders vermeld. Als je je via de website inschrijft voor een cursus op een vaste dag en tijd (bijvoorbeeld de kindercursussen of orkesten en ensembles) krijg je per mail een bevestiging van je
aanmelding en daarna bericht van plaatsing.

Plaatsing

Leerlingen worden bij voorkeur in een groep (lesvorm G of H) geplaatst om het samenspelen te stimuleren. Of lessen en cursussen doorgaan, hangt soms af van het aantal deelnemers. BplusC behoudt zich het recht voor lessen of cursussen uit te stellen, te annuleren of een alternatief aanbod te doen.

Lesvormen

G Groepsles: 2 leerlingen krijgen 40 minuten les, 3 leerlingen 60 minuten.
H Klassikale les: 4-8 leerlingen krijgen 60 minuten les.
S Strippenkaart: verkrijgbaar in 5, 10 of 15 lessen (uitsluitend voor volwassenen)
I Individuele les: je kunt kiezen voor elke week een half uur les (37 lessen) of eens per twee weken (18 lessen) per lesseizoen.

Tarieven

Voor muzieklessen is het lestarief afhankelijk van je woonplaats, je leeftijd en de lesvorm. Bij leerlingen uit Wassenaar speelt ook het bruto gezinsinkomen mee. Voor leerlingen die niet in Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten of Wassenaar wonen, geldt automatisch de tariefgroep ‘overige gemeenten’. Kijk op hier wat dit voor jou
betekent. Voor cursussen gelden vaste tarieven. Leerlingen die al muziekles volgen, betalen een gereduceerd tarief als ze zich inschrijven voor orkesten, koren, ensembles en bands.

Proefles

Wil je eerst een proefles volgen? Dat kan! Van 2 t/m 14 september 2019 zijn alle cursussen vrij toegankelijk. Voor instrumenten plannen we een afspraak met de docent voor je in. Vraag een proefles aan via de website of proefles@BplusC.nl (dit kan het hele jaar door).