Nancy Braithwaite geeft lunchconcert

op 27 februari 2024

Samen met de pianist Roderigo Robles de Medina geeft de bekende klarinettiste Nancy Braithwaite op dinsdag 27 februari een lunchconcert in de BplusC-Theaterzaal aan de Apothekersdijk 33 in Leiden.

Nancy Braithwaite studeerde met het behalen van de hoogste onderscheiding af aan de befaamde Eastman School in de Verenigde Staten. Reeds op 23-jarige leeftijd werd zij benoemd tot solo-klarinettist van het Savannah Symphony Orchestra. Als solist trad zij in Amerika met de meest vooraanstaande symfonie-orkesten op maar ook in China, Zuid-Korea en in veel Europese landen gaf zij met overweldigend succes vele concerten. In Nederland is zij als hoofdvakdocent Klarinet werkzaam op het Codarts Conservatorium in Rotterdam. Verder is zij lid van diverse bekende ensembles zoals het Arto Ensemble  en het Rietveld Ensemble. Nancy Braithwaite bracht een schitterende CD uit met werk van o.m. de Amerikaanse componist Edith Hemenway.

Op het programma staan de Sonate voor klarinet en piano van Leonard Bernstein, de Sonate voor klarinet en piano van Steven Sacco en de Sonate voor klarinet en piano opus 120 nr. 1 van Johannes Brahms. Waarschijnlijk zal de componist Steven Sacco bij dit lunchconcert aanwezig zijn.

Voor het kopen van toegangskaarten van zes euro kan men op de dag van het concert vanaf 12.15 uur terecht aan de kassa van de Theaterzaal. In de toegangsprijs is een kopje koffie of thee, voorafgaand aan het concert, begrepen.

 

Terug naar het overzicht