Meer BplusC

BplusC, dé organisatie voor kennis, kunst en contact in Leiden en omstreken

Naast een bibliotheek bestaat BplusC uit een muziekschool, dans- en theaterschool, volksuniversiteit, afdeling Kunst en Beeld, diverse podia en het Centrum voor Amateurkunst Leiden.

We bieden leuke cursussen en workshops, studieplekken en oefenruimtes, en er zijn regelmatig optredens, lezingen en debatten. BplusC is actief in Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Wassenaar.

In de vijf bibliotheeklocaties vind je alles om lekker te lezen. Kinderen tot 13 jaar zijn gratis lid van de bibliotheek. Als volwassene heb je al een bibliotheekabonnement vanaf € 28,00. Hiervoor leen je 8 papieren boeken, en tot 10 e-books en luisterboeken tegelijk.

Volg een cursus of workshop bij BplusC en ontdek de danser, muzikant of kunstenaar in jou. Er wordt les gegeven in zo’n 30 instrumenten, van basgitaar tot trombone, van cello tot piano. Of volg een opstap- of een opfriscursus, een leuke manier om (weer) muziek te gaan maken. In 5 lessen leer je je eerste noten spelen of krijg je tips om je spel te verbeteren. Er zijn diverse orkesten, popbands en ensembles waarin je met anderen kunt samenspelen.

Kun je niet drummen in huis? Maak dan gebruik van de oefenruimtes in locatie Muziekhuis, alleen of met je band. Instrumenten en apparatuur zijn te huur. Er zijn akoestische oefenruimtes, voorzien van een piano, in locatie Rapenburg en Nieuwstraat. Je kunt ook danslessen volgen (o.a. klassiek, modern, jazz, urban) en toneelspelen. In de beeldende cursussen, zoals schilderen, beeldhouwen, naaitechnieken, edelsmeden of fotografie, ontwikkel je je creatieve kant. Heb je altijd al een vreemde taal willen leren? BplusC biedt veel taalcursussen aan, van Arabisch tot Zweeds.

BplusC organiseert ook diverse activiteiten. Zo is er vier keer per jaar een Debat in de Bieb over een actueel thema. Elke laatste donderdag van de maand is er een filmavond Van boek tot doek in bibliotheeklocatie Merenwijk. In de Qbus-zaal van locatie Muziekhuis kun je elke week genieten van optredens pop, rock, jazz of wereldmuziek. Het Centrum voor Amateurkunst Leiden houdt 6 keer per jaar een Open Podium, zowel in de Qbus als in de Theaterzaal van locatie Het Leidse Volkshuis. Er zijn optredens muziek, cabaret, poëzie, toneel en dans.

De missie van BplusC
BplusC zet zich in om het leven van alle inwoners van de regio Leiden actief te verrijken met kunst, cultuur en kennis.

De visie van BplusC luidt:

  • We zijn er voor iedereen, toegankelijk en laagdrempelig
  • Kwaliteit is waar we voor staan
  • Wat we doen is relevant
  • We stralen creativiteit uit
  • We doen het samen
  • En dat laten we zien!

Statutaire naam: Stichting Bibliotheek plus Centrum voor kunst en cultuur
KvK nummer: 27310808
BTW nummer: NL818869033
Postadres: Postbus 4035,2301 RA, Leiden
Algemene e-mailadres: info@bplusc.nl
Namen bestuursleden: De heer Willem van Moort
Namen leden Raad van Toezicht: mevrouw Gerda van den Berg (vz), mevrouw Els van Eijck van Heslinga, mevrouw Christine Smittenaar, de heer Daniel Mandel, de heer Foort van Oosten, de heer Bastiaan Vinkenburg.

Doelstelling van de organisatie (zoals in statuten of KvK of statuten):
Stimuleren van de individuele en collectieve mogelijkheden tot ontwikkeling en ontplooiing op het gebied van maatschappelijke en culturele vorming.

BplusC voldoet aan de ANBI status.

Beloning beleid
Cao’s waaronder personeel valt: afhankelijk van de aard van de werkzaamheden ofwel de cao bibliotheken dan wel de cao Kunst Educatie.

Vacatieregeling Bestuur en Leden Raad van Toezicht die op verzoek ter inzage is: Alleen Raad van Toezicht ontvangt een vrijwilligersvergoeding.

@BplusC #leidencultuur