Boekenweek 2024

Bij mij thuis in de familie

Iedereen heeft verhalen, emotionele, vrolijke, verdrietige verhalen…  

Boekenweek 2024

De 89e Boekenweek wordt een heel bijzondere: dit jaar schrijft niet één auteur het Boekenweekgeschenk, maar wel zes! Het thema van de Boekenweek 2024 is ‘Bij ons in de familie’, en wie kan er beter over dit thema schrijven dan de familie Chabot, de grootste schrijversfamilie van Nederland?

Verhalen van en voor Leiden-Noord

De Boekenweek gaat over verhalen delen. Dat doen niet alleen schrijvers, maar wij allemaal! Iedereen heeft wel wat moois, belangrijks, verdrietigs of liefs te vertellen aan een ander. Maar wanneer hebben we daar nog de tijd voor? Op 19 maart tussen 11.00 en 12.00 uur nodigen we iedereen uit in de Bibliotheek Het Gebouw om elkaar te ontmoeten, verhalen te delen of te luisteren naar de verhalen van anderen. Samen vertellen we de verhalen van de wijk. 

Vind je Nederlands spreken lastig? Komt jouw verhaal beter over in een andere taal? Verhalen vertellen doe je op je eigen manier en in de taal die bij jou en het verhaal past. Voel je vrij om je verhaal uit te beelden, voor te lezen of zelfs te zingen! Wil je liever luisteren naar de verhalen van jouw wijkbewoners? Toegang is gratis!  

Thema: ‘Bij ons in de familie’

Iedereen maakt deel uit van een familie. Alles is familie, al is familie soms niet alles en kun je elkaar ook kwijtraken. Denk aan familie en de verhalen komen los. De literatuur staat dan ook bol van de familieverhalen. Vraag in de bibliotheek bij jou in de buurt welke titels passen bij dit thema!

 

Terug naar het overzicht