Bibliotheekvernieuwing

Nieuwe displaymeubels circulair vervaardigd! 

In de Nieuwstraat staan drie nieuwe presentatiemeubels. Gemaakt van oude baliedelen en door Kringloopbedrijf het Warenhuis Leiden opgeknapt en omtimmerd met resthout. Heel blij zijn we met het eindproduct en deze samenwerking.

Op deze tafels kunnen we veel boeken op een makkelijke manier presenteren aan onze klanten. We maken hiervoor gebruik van een displaykalender (landelijk), zodat we maandelijks nieuwe thema’s kunnen laten zien voor zowel kinderen als volwassenen.

De displaykalender bestaat uit A3-posters (liggend formaat) die hergebruikt kunnen worden.

De bedoeling is dat andere bibliotheeklocaties ook met deze posters gaan werken, zodat er herkenbaarheid op alle locaties komt. Deze manier van werken sluit ook heel goed aan bij de klantreis die we samen met ProBiblio hebben opgepakt.

Voor de andere bibliotheeklocaties zijn we met het Kringloopbedrijf in gesprek om te kijken of ze nog meer van deze tafels kunnen maken. Maar eerst zijn we met ze aan het kijken naar de ‘oude’ kindermeubels van Leiderdorp. We onderzoeken of we meubels kunnen ombouwen en een nieuwe look en feel kunnen geven, zodat ze weer in gebruik genomen kunnen worden in het gerenoveerde pand.