Docentendag Lessen en Cursussen

Woensdag 27 januari was de jaarlijkse docentendag Lessen & Cursussen. Met tussen de 80 en 100 docenten, zowel loondienst als zzp'ers, iedereen online, een fantastische opkomst. Er waren twee sprekers uitgenodigd om de docenten te inspireren voor de toekomst. Dolf Weverink heeft tips gegeven over het online lesgeven  en Erik Schrooten heeft verteld over zijn levenswerk 'kunstig competent'.

Het leerplan kunstig competent is uitgebreid aan bod gekomen. Visie, doelen en aanpak zijn besproken met als doel het leerplan te leren kennen en in je hart op te nemen. Met de artistieke rollen, de artistieke landkaarten en vele concrete tips zijn docenten aan de slag gegaan. Na de plenaire uitleg door Erik Schrooten zijn docenten in breakoutrooms uiteengegaan voor nader onderzoek en discussie.

Erik Schrooten en zijn medewerkers ontwikkelden de afgelopen tien jaar in Vlaanderen het concept Kunstig competent. De materialen en het leerplan worden door 75% van alle kunstacademies in Vlaanderen gebruikt. Dat komt omdat de concepten heel herkenbaar zijn, de taal helder is en omdat er een grote gemeenschappelijke stam is voor alle kunstdomeinen.

Sinds dit jaar stijgt ook de interesse in Nederland. Ook BplusC Lessen & Cursussen heeft voor dit leerplan gekozen.  Wil je meer weten? Kijk dan eens op de website van Kunstig competent

Veel dank voor alle inzet aan de coördinatoren Vivian, Kirsten en Carlos en aan Arthur Siegmund voor de ondersteuning bij het technische gedeelte.