Taalhuis activiteiten

 • 10x websites oefenen Bekijk details

  Vind je het moeilijk om het internet te gebruiken? In 10 lessen leer je de weg vinden op het internet! Je kunt meedoen als je een beetje ervaring met de computer hebt.

 • Belastingaangifte Bekijk details

  Belastingaangifte doen of toeslagen aanvragen via de computer kan best lastig zijn. Wat hulp van een expert die met je meekijkt is dan fijn. Iemand die helpt bij het invullen van de aangifte, je tips geeft of je vragen beantwoordt. Ook hiervoor kun je terecht bij de bibliotheek.

 • Digisterker Bekijk details

  In de cursus Digisterker: Werken met de digitale overheid leer je in 8 lessen door praktische oefeningen en persoonlijke begeleiding om te gaan met de toeslagen, DigiD en meer.

 • Digitaal spreekuur Bekijk details

  Heb je een vraag over je e-reader, laptop, tablet of telefoon? Of wil je iets weten over het lenen van e-books of over een app? Kom langs bij het Digitaal Spreekuur in de bibliotheek.

 • Digivitaler Bekijk details

  In deze cursus maak je kennis met de digitale zorg. Door korte filmpjes en boekjes met uitleg leer je het zelf te gebruiken. In 6 lessen oefen je op de computer met Thuisarts.nl, Apotheek.nl, gezondheidsapps, het patiëntenportaal van de huisarts en ziekenhuis.

 • Informatiepunt Digitale Overheid Bekijk details

  Heb je vragen over de digitale overheid? Bijvoorbeeld over huur- en zorgtoeslag, belasting, rijbewijs, (verkeers)boetes, pensioen of uitkering? Kom langs in de bibliotheek bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). Wij denken met je mee, geven je informatie en helpen je op weg.

 • Kennismaken met computer en internet Bekijk details

  Heb je nooit of bijna nooit met een computer gewerkt? En wil je dat wel leren? In de cursus Kennismaken met computer en internet oefen je in 10 lessen met het gebruik van de computer.

 • Lees- en schrijftafels Bekijk details

  Wil je oefenen met lezen en schrijven? Samen oefenen is leuker en makkelijker! Bij het Taalhuis van BplusC kun je gratis meedoen aan de lees- en schrijftafels. We komen bij elkaar in de bibliotheek om samen te oefenen. Kom jij ook langs?

 • Seniorweb Bekijk details

  Oefen gratis en thuis je digitale vaardigheden! Wil je beter leren omgaan met de computer, tablet of smartphone? Dan kun je thuis oefenen met de online cursussen van SeniorWeb. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

 • Taalcafé Bekijk details

  Het Taalcafé is er voor ontmoeting en spreken in de Nederlandse taal. In het Taalcafé leer je beter Nederlands spreken. Je praat met elkaar over gewone dagelijkse dingen. Bijvoorbeeld over het nieuws, de supermarkt of een bezoek aan de huisarts. Ook leer je nieuwe mensen uit de stad kennen.