Lees- en schrijftafels

Wil je oefenen met lezen en schrijven? Samen oefenen is leuker en makkelijker! Bij het Taalhuis van BplusC kun je gratis meedoen aan de lees- en schrijftafels. We komen bij elkaar in de bibliotheek om samen te oefenen. Kom jij ook langs?


  • Lees- en schijftafels

    Samen met andere volwassenen oefenen we in kleine groepjes met lezen en schrijven. Bijvoorbeeld met de volgorde van woorden in een zin, spelling en werkwoorden. Het schrijven van een kaartje of het invullen van een formulier. En we lezen samen mooie, grappige en spannende verhalen in eenvoudige Nederlandse woorden.

    Je komt naar de Lees- en schrijftafel NT1 als Nederlands je moedertaal is. (NT1: Je bent in Nederland geboren of je hebt in Nederland op de basisschool gezeten). Je komt naar de Lees- en schrijftafel NT2 als Nederlands je tweede taal is (NT2: Je spreekt een andere taal en bent de Nederlandse taal aan het leren). 

  • Aanmelden

    Wil jij graag bij de lees- en schrijftafels aanschuiven? Of ken jij iemand die wilt deelnemen? 

    Deelname is gratis. Je hoeft ook geen lid te zijn van de bibliotheek. Stuur een e-mail naar taalhuis@bplusc.nl of kom langs bij de balie!

Locatie Dag Tijd Tafel
Bibliotheek Het Gebouw Dinsdag 09.30 tot 11.00 uur Lees- en schrijftafel NT2
Bibliotheek Nieuwstraat Dinsdag 14.00 tot 16.00 uur Lees- en schrijftafel NT1
Bibliotheek Nieuwstraat Vrijdag 13.00 tot 15.00 uur Lees- en schrijftafel NT2
Bibliotheek Leiderdorp Donderdag 09.30 tot 11.00 uur Lees- en schrijftafel NT2