10x websites oefenen

Vind je het moeilijk om het internet te gebruiken? In 10 lessen leer je de weg vinden op het internet! Je kunt meedoen als je een beetje ervaring met de computer hebt. Je kunt omgaan met de muis, het toetsenbord en een e-mail versturen. De lessen worden gegeven door een ervaren docent of vrijwilliger. 


 • We oefenen samen met...

  Het weer (buienradar en weer.online), zoeken op internet, reisplanners en een route plannen (met Google maps), boodschappen doen op internet (b.v. Jumbo, Picnic), nieuws (Nu.nl of NOS.nl), winkelen op internet (Hema, Bol.com en Coolblue), recepten zoeken op Smulweb of Thuisbezorgd.nl gebruiken, prijzen vergelijken en een afspraak maken op de website van je huisarts. 

  Iedere les krijg je een lesbrief om thuis verder te oefenen. 

 • Kosten

  De cursus 10x websites oefenen is gratis. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek om mee te doen. 

 • Aanmelden

  Meld je aan bij de balie in de bibliotheek of door een mail te sturen naar taalhuis@bplusc.nl

Startdatum Tijd Locatie
Dinsdag 2 april 14:00 - 15:30 uur Bibliotheek Nieuwstraat
Donderdag 4 april 14:00 - 15:30 uur Bibliotheek Leiderdorp

Heb je 10x websites oefenen afgerond?

Doe dan mee aan de volgende cursus:

 • Digivitaler Bekijk details

  In deze cursus maak je kennis met de digitale zorg. Door korte filmpjes en boekjes met uitleg leer je het zelf te gebruiken. In 6 lessen oefen je op de computer met Thuisarts.nl, Apotheek.nl, gezondheidsapps,...

 • Digisterker Bekijk details

  In de cursus Digisterker: Werken met de digitale overheid leer je in 8 lessen door praktische oefeningen en persoonlijke begeleiding om te gaan met de toeslagen, DigiD en meer.