Jeugd | 0-6 jaar

Jeugd & Jongeren


📚 Nieuwe boeken voor 0 tot 6 jaar

Naar boeken op onderwerp


Ken je BoekStart al?

naar boekstart.nl

Samen een boekje lezen versterkt de band met je baby en stimuleert de taalontwikkeling. Met BoekStart maak je een vliegende start! Haal het gratis BoekStartkoffertje op bekijk de boekentips!

Meer info over BoekStart

📱 E-books en 🎧 luisterboeken

Naar Jeugdbibliotheek.nl

Zoek je een leuk digitaal boek om voor te lezen aan je kind of om te luisteren? Kijk dan ook eens op jeugdbibliotheek.nl. Daar vind je een rijk aanbod aan titels voor mobiel of tablet. Allemaal online te leen, dus je hoeft je huis er niet voor uit. 

Naar Jeugdbibliotheek.nl

Mediaopvoeding

Naar Mediaopvoeding

Wist je dat een kind veel opsteekt door het samen kijken van een filmpje? En dat de afwisseling met andere activiteiten, zoals buitenspelen, belangrijk is? De bibliotheek besteedt aandacht aan mediawijsheid in de opvoeding van jonge kinderen.  

Naar Mediaopvoeding

Voorleesfilmpjes

Lars, de kleine ijsbeer, beleeft een spannend avontuur als hij samen met Nanouk op zoek gaat naar de ouders van het poolhondje. Bekijk het hele filmpje bij De Voorleeshoek. Log in met je Bibliotheekaccount.

Naar Voorleesfilmpjes

De VoorleesExpress

De VoorleesExpress is er voor kinderen tussen de 2-8 jaar. Voor oudere kinderen is er de DoorleesExpress. De vrijwilliger is er voor het hele gezin. Voor kinderen én ouders. Samen gaan jullie aan de slag met boeken, spelletjes en digitale middelen. Het doel is om er samen voor te zorgen dat een kind veel taal hoort en gebruikt. Niet alleen op school, maar juist ook thuis.

Ga naar de VoorleesExpress

Bereslim

Dé aanbieder van digitale prentenboeken en effectieve spellen die bijdragen aan de taalontwikkeling & het leergedrag van jouw jonge kindje. 15 minuten Bereslim per dag zorgt voor wel 1000 nieuwe woorden per jaar. Je kunt gebruik maken van onze Bereslimcomputers bij Bibliotheek Nieuwstraat en Merenwijk, maar... je kunt Bereslim ook thuis gebruiken!

Ga naar Bereslim