Kleuterdans 4+

Speciaal voor jou

Ben je ouder dan 4 en ben je ook gek op dansen en bewegen? Kom dan bij de cursus kleuterdans! Dansen als een kat of een slappe pop. Dansen op verschillende soorten muziek, snel of juist langzaam. Dansen door de zaal, alleen, met elkaar of in een kring. 

De cursus

In de lessen Kleuterdans leren we kinderen spelenderwijs dansen. Daarnaast starten we voorzichtig met danstechnische oefeningen, zoals voeten strekken en plié. Van Kleuterdans word je sterk en lenig, je ontwikkelt je dansgevoel en het zorgt voor heel veel dansplezier 

De lessen

Naast de basis van klassiek ballet (plié en voeten strekken), wordt er gewerkt aan ritmegevoel, verschillende bewegingskwaliteiten en expressie. We werken thematisch: elke 3 à 4 weken dansen we rond een nieuw thema. Denk aan de herfst, de ruimte of het strand. Een les bestaat uit een opwarming, speelse techniek oefeningen, verplaatsend bewegen, een improvisatie opdracht, een klein dansje en vaak eindigen we met een dansspelletje zoals bijvoorbeeld de stopdans! Van de docent kan je veel individuele aandacht verwachten, zodat je snel kan groeien. De docent zal differentiëren tussen de niveaus van de verschillende cursisten zodat ieder individu kan doorgroeien. Tegelijkertijd zal er voldoende ruimte worden opengehouden om zelf te kunnen ontdekken en je eigen creativiteit kwijt te kunnen in dans. 

Lesmateriaal

Voor deze cursus heb je geen speciale danskleding nodig: zorg dat de kinderen kleding dragen die lekker zit en waar ze makkelijk in kunnen bewegen! Graag op blote voeten of balletschoenen zodat de leerlingen niet zullen uitglijden. Lijkt het jou nou ook leuk om een keertje te komen dansen? Schrijf je dan in voor een proefles en kom eens langs! 

Alles op een rijtje

Lesdagen dinsdag, woensdag, zaterdag
Startdatum 3-9-2024
Einddatum 28-6-2025
Aantal lessen 37 (jaarcursus)
Tijd 16:15 - 17:00, 16:00 - 16:46, 09:30 - 10:15
Docent Karin Kop, Demilee Warmenhoven
Locatie Het Leidse Volkshuis
Kosten € 260,00