Dansdocenten

Dansen leer je bij ons van de beste!

Demilee Warmenhoven

Ik geef voornamelijk de kinder- en jeugdlessen bij BplusC. Dans is zoiets prachtigs; voor mij is het een enorme uitlaatklep en ik doe niets liever. Heerlijk bewegen door de studio en alle hectiek van de dag vergeten. Ik vind het mooi dat dans mensen samenbrengt. Tijdens de lessen leren we van en elkaar en maken we plezier. Het is belangrijk voor mij dat leerlingen met veel zin de les in komen, en met een voldaan gevoel en een big smile de les ook weer verlaten.  

Als jong meisje danste ik zelf hier bij BplusC. Na het afronden van mijn bachelor Education in Dance aan Lucia Marthas Institute for Performing Arts ben ik ook les gaan geven bij BplusC. Dat doe ik nog altijd met veel plezier en passie. Daarnaast heb ik veel diverse lessen gegeven o.a. in het basis- en middelbaar onderwijs, op div dans- en theaterscholen, en bij Kinderen voor Kinderen. Ik heb educatieve en sociale projecten ontwikkeld op AZC’s, internationale scholen en in buurthuizen. Dans is mijn passie en ik geniet ervan om deze mooie kunst te kunnen delen en overdragen aan anderen. Voor mijzelf stel ik het doel om altijd te blijven leren en groeien; als persoon en als docent.

Irina Radtchenko

In periode van 1975 t/m 2000 heb ik mijn interne opleiding bij het Volks-Ballet-Theater in Izhevsk, Rusland gedaan en als soliste gedanst. Een groot deel van mijn repertoire bestond uit beroemde klassieke balletten zoals Paquita, Francesca da Rimini, Don Quichot, Korsar, Het Zwanenmeer, Esmeralda etc. In de periode van 1996 t/m 2000 heb ik balletlessen in verschillende dansscholen in Rusland gegeven. Sinds 2000 woon ik in Nederland en geef ik ballet en spitzenlessen, in verschillende dans- en balletscholen in Leiden en omgeving.  

Mijn passie voor ballet, mijn ruime danservaring en mijn ervaring als balletdocent helpen mij de interesse voor het klassieke ballet en bijbehorende muziek op te wekken bij mijn leerlingen. Ik vind het fantastisch om te zien hoe mijn leerlingen zich technisch ontwikkelen. Elk jaar dansen mijn leerlingen in balletten die speciaal voor hen door mij zijn gemaakt. 

Mijn leerlingen hebben prijzen, op verschillende kunstwedstrijden gewonnen (o.a. Grand Prix).

  • In 1991 heb ik de Prijs van dePerm Ballet Academie gekregen. Perm, Rusland. 
  • In 1995 kreeg ik onderscheiding van Regering van Oedmoerdt Republiek, Rusland, voor bevordering van de Ballet cultuur met certificaat en medal en tevens de bevordering tot de hoogste categorie als docent van klassiek ballet. 

Karin Kop

in 2009 studeerde ik af als docent dans aan de Fontys Dansacademie te Tilburg en geef sindsdien lessen aan kinderen en volwassenen. Daarnaast verzorg ik ook danslessen in het basisonderwijs (en speciaal onderwijs), peuterspeelzalen en kinderdagverblijven. Graag zie ik jullie in één van mijn lessen!  

Kirsten Mieog

Ik geef les in modern en variaties van hiphop en ik vind het allerleukste op de wereld om samen met mensen te dansen. In mijn lessen staan jezelf zijn, jezelf durven laten zien en je eigen ontwikkeling centraal. Ik houd van dans die samengaat met de sfeer van de muziek, bewegingen met flow en groove en danskunst van bijzondere verhalen. In mijn lessen is ruimte voor zweten, het onderzoeken van techniek en dansen op gevoel tijdens vrij dansen of in een choreografie. Ik gebruik als muziek fan veel verschillende genres (zoals soul, filmmuziek en house).

Op mijn zestiende begon ik met lesgeven op de amateurdansschool waar ik zelf les had en daar is mijn passie voor het lesgeven in dans begonnen. Nadat ik mijn opleiding Docent Dans aan de Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten had afgerond, heb ik mijn Masteropleiding in Theaterwetenschappen op de Universiteit van Amsterdam afgerond, met een specialisatie in danseducatie. Daarna heb ik veelzijdig lesgegeven in de regio Leiden op (speciale) basis-, middelbare, MBO en HBO-scholen en aan allerlei doelgroepen in het amateurcircuit van dreumesen tot groepen in verzorgingstehuizen en van een groep mannen op middelbare leeftijd tot wedstrijdgroepen.  

Lara Said Mansour

Ik kom uit Alphen aan den Rijn en ben 22 jaar. Dansen is al sinds ik klein was een passie voor mij geweest en heb daar ook altijd voor getraind. Ik heb Mbo 4 dansopleiding afgerond en ben gespecialiseerd in Hiphop en popping! 

Maria Sartzetaki

Maria is a choreographer, dance teacher, and artistic researcher from Greece, based in Rotterdam. She completed her Bachelor's in choreography at the Fontys Dance Academy in 2018 and her Master's in Artistic Research at the University of Amsterdam in 2022. She is currently making her own, independent works within the Dutch dance field and teaching within both professional and amateur art institutions. In 2023, she started her own foundation (stichting), called LIMB (Liminal Imaginative Moving Body).

Natalie Heller

Natalie is dancer, massage therapist and somatic movement educator. Her approach to the body is one where body, mind and soul are indivisible. She believes that the 'body holds the score' of our journey through life. Through a combination of massage therapy, alignment and awareness exercises, we are able to live the most optimal life of physical and mental health. Natalie offers both private treatment and group sessions. Her practice is influenced by methods such as Somatics, dance therapy, creative practice, Yoga, Pilates, Thai Massage, Body Mind Centering, Contact Improvisation, Feldenkrais, Alexander Technique and Injury-prevention dance all of which she has extensive training in. Natalie is currently training to be an osteopath. 
 
Natalie is registered with the Dutch Chamber of Commerce as a natural medicine therapist. 
 
Qualifications: 

  • Foundations of Western Medicine, Shenzhou Open University, Amsterdam, NL, 2020 
  • Masters Degree (WO) in Somatics, Trinity Laban, London, UK 2012 
  • Simonson, injury-prevention from Dance New Amsterdam, New York, USA 2008 
  • Intensive dance training, Dance New Amsterdam, New York, USA, 2008 
  • Thai Massage Therapist, Two Souls Massage, New York 2008 
  • Masters & Bachelors (WO) Degree in Philosophy and French, Oxford University, UK, 2006 
  • Numerous courses and workshops in movement practices and hands-on body work from around the world.