HR-nieuws

Nieuws van HR

Koppeling BplusC functies aan generiek functieboek OB/KE
In eerdere nieuwsbrieven hebben we jullie geïnformeerd over de koppeling van de functies uit het BplusC functieboek aan de generieke functies uit het Functieboek OB/KE. Aan alle medewerkers die vallen onder de cao Kunsteducatie of onder de cao Openbare Bibliotheken, is 15 september een brief verstuurd over de generieke functie waaraan hun functie gekoppeld is. Als je hierover vragen hebt, kun je terecht bij je leidinggevende. Vooruitlopend op de invoering van het functieboek OB/KE zijn een toelichting en de generieke functiebenamingen aan het BplusC functieboek toegevoegd. Zowel het huidige BplusC functieboek, als het BplusC functieboek dat gaat gelden m.i.v. 1-1-2023 (vind je terug op Afas Insite, onder Intern / BplusC info).

Corona en quarantaine – hoe zat het ook alweer
Met het regenachtige weer en de herfst in aantocht, kan het bijna niet anders dan dat het aantal corona-besmettingen weer gaat toenemen. Na de zonnige zomer zijn de adviezen rondom corona bij de meesten van ons ver weggezakt. Dus hoe zat het ook alweer met de regels rondom quarantaine?
Op de site van de Rijksoverheid kun je, na het invullen van een aantal vragen, alle informatie terugvinden.

Volg Pensioenfonds Openbare Bibliotheken op LinkedIn
Pensioenfonds Openbare Bibliotheken is sinds kort ook actief op LinkedIn. Volg POB op LinkedIn en krijg in je tijdlijn alle updates van het fonds. Op LinkedIn delen ze nieuws over het pensioenstelsel, animaties over pensioenonderwerpen, nieuws over het fonds en updates over de financiële situatie.

Instellen werkplek bij beeldschermwerk
1. Stoel
Bij een goede bureaustoel moeten minimaal de zittinghoogte, de rugleuninghelling en de hoogte van de armleuning instelbaar zijn. Belangrijk is dat de voeten plat op de grond kunnen en het bovenbeen horizontaal. Ook moet de zitting de bovenbenen goed ondersteunen en tussen de zitting en de knieholte moet een handbreedte vrij zijn.
2. Bureau
En bureau dat in hoogte verstelbaar is verdient de voorkeur, anders gebruik maken van een in hoogte verstelbare voetensteun om een optimale zithouding te garanderen. Belangrijk is dat die voetensteun zo in te stellen is dat stand van de benen hetzelfde is als bij een optimale instelling van de stoel met de voeten op de grond.
3. Beeldscherm
Het beeldscherm moet recht voor de gebruiker staan en de bovenkant van het beeldscherm op ooghoogte.
4. Muis
Houd de muis dichtbij het toetsenbord en bedien het vanuit je elleboog/onderarm.
5. Algemeen
Zorg voor voldoende afwisseling en ontspan af en toe. Werk ook bewust met ontspannen schouders (ook onder tijdsdruk).

Betaald ouderschapsverlof per 2 augustus
Ouders hebben tot hun kind 8 jaar oud is recht op onbetaald ouderschapsverlof. Dit verlof is maximaal 26 keer het aantal uren van hun werkweek. Vanaf 2 augustus 2022 kunnen zij hiervan 9 werkweken betaald ouderschapsverlof opnemen en daarvoor een uitkering van UWV krijgen. De belangrijkste punten op een rij:
• Betaald ouderschapsverlof duurt minimaal 1 en maximaal 9 werkweken.
• Ouders kunnen het verlof flexibel opnemen. Bijvoorbeeld een aantal uren per dag verdeeld over meerdere weken.
• Ouders moeten het verlof opnemen binnen 1 jaar na de geboorte van het kind. Of binnen 1 jaar na opname in het gezin, als het om een adoptie- of pleegkind gaat en het kind nog geen 8 jaar is.
• Niet opgenomen werkweken betaald ouderschapsverlof kunnen ouders nog wel opnemen als onbetaald ouderschapsverlof.
• De uitkering betaald ouderschapsverlof kan worden aangevraagd, nadat minimaal 1 keer het aantal uren van de werkweek verlof is opgenomen.
• Het recht op de uitkering, de hoogte van de uitkering en hoe ouders deze kunnen aanvragen, hangt af van de situatie van de ouder.

Meer informatie vind je op de website van UWV of kun je opvragen bij de afdeling HR via HR@BplusC.nl.

Introductie Deirdre Arps

Hoi allemaal,

Ik ben Deirdre en zoals jullie misschien in de vorige nieuwsbrief hebben gelezen, ben ik in augustus begonnen als Klantadviseur A. Ik ga het merendeel van mijn uren inzetten in het Gebouw, waar ik sinds ruim een jaar om de hoek woon met mijn man en onze twee katten.

In mijn vrije tijd lees ik graag, bezoek ik filmfestivals en ga ik graag naar musea in zowel binnen- als buitenland.
Ik heb na de studie Film- en literatuurwetenschappen en de vervolgstudie Mediastudies gewerkt in Museum de Lakenhal en bij de gemeentes Hillegom, Lisse en Teylingen.

Tijdens mijn studie heb ik ook vakken gevolgd rondom gender en seksualiteit in de maatschappij en cultuur, waarbij de thema's diversiteit en inclusie behandeld werden.
Ik vind het dan ook ontzettend leuk om in zo'n cultureel-maatschappelijke organisatie aan de slag te gaan en jullie te leren kennen!

Introductie Xiangju Huang

Hallo mijn naam is Xiangju, ik ben 16 jaar oud en ik volg de opleiding Expert IT Systems & Devices (niveau 4).
Ik ben student bij MBO Rijnland in Leiden, ik zit momenteel in het 2e jaar van mijn 3 jarige opleiding. Op dit moment loop ik stage bij Bplusc van de periode 19-9-2022 t/m 03-2-2023.
Ik ben de ICT richting ingegaan omdat, ik als sinds de middelbare school leuk vind om met apparaten te werken. Na mijn mbo opleiding wil ik hbo game development gaan studeren.

Introductie Giovanny van Zanten

Hallo ik ben Giovanny van Zanten en ik kom hier voor een periode stage lopen op de IT afdeling.

Ik ben 18 jaar en ik ben op deze afdeling van 19 september ’22 tot 3 februari. Ik zit op school op het MBO Rijnland en doe daar de opleiding allround medewerker IT systems and devices. Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik altijd al bezig was met hoe alles wat IT gerelateerd was werkte en zou mijzelf daar nog verder in willen verdiepen. Ik heb zelf niet veel hobby’s maar wat ik altijd zeg: al is het er maar 1, als je het maar leuk vindt en doe daar vooral je best mee. Ik zou later alles tenminste 1 keer proberen en als het niet lukt probeer ik het graag nog een keer.

 

Uit dienst i.v.m. pensioen
Eric Lagemann (Gebouwbeheerder V&F) per 01-10-2022
Louis Nuijens (Klantadviseur A) per 01-11-2022