BplusC in actie

Nieuws van het mt!

IDO training Klantenservice

Maandag 12 september hebben twaalf collega's van afdelingen klantenservice, communicatie en taalhuis een IDO-Vaardigheidstraining gevolgd.

Aan de orde kwamen vragen als:
- Hoe kun je een klant toch goed helpen als je niet alles weet?
- Hoe kun je een klant helpen als je niet zoveel tijd hebt?
- Welke vragen kun je stellen om de situatie goed te achterhalen?
- Hoe zeg je op een klantgerichte manier NEE tegen een klant?
- Hoe ga je om met ‘lastig’ gedrag?

Reactie van een van de deelnemers, Noortje van Hooff:
De IDO-vaardigheidstraining was voor mij erg verhelderend en praktisch. Er kwam o.a. aan bod hoe je op een prettige en doelgerichte manier de hulpvraag van een klant kunt achterhalen en de klant verder kunt helpen. Soms ook door de klant met de juiste samenwerkingspartner in contact te brengen. Er werd ingegaan op vragen en voorbeelden van ons als deelnemers. Ook gaven de trainers voorbeelden van hoe om te gaan met lastige situaties en konden we hier op een laagdrempelige mee oefenen, dat was fijn!

Wie: Hélène Neerhoff | Status: Lopend


Telefonische bereikbaarheid
Namens de telefonistes een vriendelijk verzoek in verband met de bereikbaarheid. Kunnen jullie aan de telefonistes doorgegeven op welk nummer je bereikbaar bent als het afwijkt van wat op de telefoonlijst staat?
Het is nu voor hen soms een enorme zoektocht, met een klant in de wacht, om erachter te komen waar de collega zit.

Wie: Lara Bleijerveld | Status: Lopend

BplusC in het Nieuws

Thema-avond Kinderboekenweek
Wat kwam er veel moois samen tijdens de Inspiratieavond voor de Kinderboekenweek op dinsdag 13 september!
De waarde van eeuwenoude verhalen werd voelbaar door Iven Cudogham. Leerkrachten ontdekten tijdens een groepssessie Visual Thinking Strategies steeds meer in de rijke natuurtekeningen van Medy Oberendorff. Én ons eigen onderwijsteam maakte duidelijk hoe gedichten een plaats verdienen in het leesonderwijs.
Met dank aan de collega's Onderwijs die samen met JES Rijnland, Cultuureducatiegroep en Silvester deze fantastische avond mogelijk hebben gemaakt.
Op naar de gi-ga-groene Kinderboekenweek (https://www.bplusc.nl/kinderboekenweek/)!

Wie: Hélène Neerhoff | Status: Doorlopend

Maandkalender oktober 2022
Elk jaar wordt een interne - voortschrijdende - jaarkalender voor BplusC tot stand gebracht. Hierin zijn zowel de jaarlijks terugkerende evenementen en projecten opgenomen, als de incidentele evenementen en projecten die voor BplusC een belangrijke externe waarde hebben. De keuzes zijn gemaakt op grond van de missie en visie en speerpunten van het BplusC beleid. In deze BplusCetera een overzicht van wat er in oktober 2022 op het programma staat.

BplusC in het Nieuws 

Unity 8 september 2022 

Sleutelstad 13 september

Voorpagina Leids Nieuwsblad 22 september 2022

 

Leids Nieuwsblad 22 september 2022

Leids Nieuwsblad 22 september 2022

 

Personeelsuitje 24 september: BplusC op avontuur!

Op zaterdagmiddag kwart over twaalf reisde 19 BplusC'ers af naar Rotterdam voor het jaarlijkse personeelsuitje. We werden met open armen ontvangen door Colet, Kirsten en buschauffeur Danny en werden gelijk voorzien van een heerlijke lunch. Toen we onze wrap, salade, mangosap en karamelkoek op hadden gepeuzeld waren we al bijna op de plaats van bestemming, namelijk: Remastered!

Remastered is een nieuw soort museum dat gebruikt maakt van animatie en 3D mapping om ruimtes om te toveren in bijzondere ervaringen. Zo hebben we op de oceaanvloer met vissen gespeeld, geremixte schilderijen van Hieronymus Bosch bewonderd en onze eigen creaties in een animatie gestopt.

Mike's creatie bij Remastered

Na deze activiteit hebben we lekker geborreld bij NRC café en voordat we het wisten was het alweer tijd voor de volgende activiteit ... Met z'n allen op de Spido voor een tocht door de Rotterdamse haven! Het was erg koud en winderig op het bovendek maar dat mocht de pret niet drukken. Het was erg leuk om allerlei verschillende grote schepen in de haven te zien liggen.

Eenmaal weer met beide benen op het vaste land was het alweer tijd voor het avondeten bij Stockholm. Na een overheerlijk diner werden we opgehaald door Midas voor een korte stadstour door Rotterdam. Hij nam ons in drie kwartier langs interessante plekjes en kunstwerken die belangrijk waren voor de geschiedenis van Rotterdam. Daarna bracht hij ons terug voor het toetje!

Na het toetje werden we opgehaald en zijn we allemaal veilig thuis gebracht.

We willen de personeelsvereniging bedanken voor het prachtige uitje en hun inzet. Het was echt supergezellig!

Fotodump van Pepijn:

pv rotterdam 2022