HR-nieuws

Eerste hulp bij thuiswerken | Ommetje-app | In en uit dienst | Jubileum

Vakantie genieten

Vorig jaar hebben de meesten van ons niet de vakantie kunnen genieten die we voor ogen hadden. En ook nu is het met alle maatregelen lastig om een leuk dagje of weekje uit te verzinnen. Toch is het belangrijk om vakantie te nemen. Juíst nu misschien wel, met alles dat anders is dan anders.

Vrije dagen zijn belangrijk om je batterij even op te laden, je hoofd leeg te maken, uit te rusten en te herstellen van werk. Daarnaast geeft het bezettingsproblemen als iedereen nu zijn vakantiedagen bewaart en op een later moment wil opnemen – het kan dan ook gebeuren dat je verlofaanvraag tegen die tijd niet goedgekeurd kan worden. Het advies is dus om je vakantiedagen te gebruiken – zowel voor je eigen gezondheid en balans als voor de continuïteit op je afdeling.
Voor de medewerkers die onder de cao Openbare Bibliotheken of cao Sociaal Werk vallen, geldt dat de wettelijke vakantiedagen van 2020 (= 4 weken), komen te vervallen op 1 juli 2021. Zorg dus dat je deze sowieso opneemt voor die tijd.

Eerste Hulp bij Thuiswerken | Ommetje app

Het thuiswerken kan fijn zijn (geen reistijd, minder afleiding, …), maar het heeft ook risico’s. Het kan zijn dat je geen goed ingerichte werkplek hebt, het gebrek aan afleiding maakt dat je minder pauzes neemt en te weinig beweegt en misschien mis je het sociale contact met je collega’s. ArboNed heeft daarom een folder met eerste hulptips gemaakt:
• Richt je werkplek in
• Behandel je dagen als werkdagen
• Stel grenzen, voorkom blurring
• Zo blijf je productief
• Blijf verbonden
• Heb aandacht voor een gezonde leefstijl
De folder vind je hier.

Een erg leuke manier om wat meer ontspanning te vinden, is de gratis te downloaden Ommetje-app van de Hersenstichting. Deze daagt je uit om elke dag een ommetje te lopen. Ook is het mogelijk om met je collega’s een competitie te starten. Hierdoor kan je op een leuke manier samen wandelen, zonder dat je op de dezelfde locatie bent. Zo motiveer je elkaar om dagelijks een Ommetje te maken.

Corona-moe?

Tijd voor wat anders! Via Cultuurconnectie kun je je aanmelden voor twee webinars:

‘Rust in je hoofd’ waarin wordt uitgelegd hoe de ‘uit’-knop werkt en hoe dit bijdraagt aan een betere focus en minder onrust (dinsdag 6 april, 12:00 – 12:45 uur).
‘Impact van veel thuiswerken’. Blijkbaar maakt ons lichaam minder beloningsstofjes aan als we minder fysiek samenwerken – in dit webinar worden tips gegeven om je toch goed te (blijven) voelen (dinsdag 13 april, 12:00 – 12:45 uur).

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus als je interesse hebt, schrijf je dan z.s.m. in!

In dienst

Lenna Schouten (tijdelijk coördinator L&C en dansdocent)

'Ik ben Lenna Schouten, dansdocent, dansmaker en performer uit Leiden. Sinds drie weken werk ik bij BplusC als coördinator Dans- & Theaterschool, Kunst & Beeld. Ik vervang Kirsten Mieog tijdens haar zwangerschapsverlof. Na een korte carrière in het bedrijfsleven als P&O'er en consultant besloot ik op latere leeftijd toch dansacademie Codarts te doen. Ik studeerde in 2011 af als educatief danskunstenaar. Sindsdien geef ik les op dansscholen, dansacademies, theaters en in het onderwijs. Met Danstheater VOS dans ik voorstellingen voor ouderen in woon/zorgcentra. Daarnaast heb ik een eigen collectief, Danstheater Rúm, waarmee ik voorstellingen maak op bijzondere locaties in co-creatie met ruimtelijk ontwerpers, beeldend kunstenaars en musici. Bij BplusC hoop ik op een zorgvuldige manier Kirstens werk voort te zetten en alle mooie cursussen en evenementen zo goed mogelijk te organiseren. Ik hecht aan kwaliteit, professionaliteit, artistiek en creatief werk en open communicatie. Ik kijk uit naar een goede samenwerking met jullie allemaal!

Andrea Vasi (docent Muziek)

'Hallo allemaal! Mijn naam is Andrea Vasi, en ik ben met veel plezier begonnen als pianodocent binnen BplusC. Ik heb een klassieke achtergrond maar door veel (internationale) ervaring voel ik me ook als een vis in het water bij K-Pop, The Beatles of jazz. Het is een eer toe te treden tot een organisatie die zoveel betekent op het gebied van kunst en cultuur in de stad. Voor mijn bio e.d. verwijs ik naar mijn website: www.andreavasi.com Ik hoop velen van jullie binnenkort (live) te mogen ontmoeten! 

Uit dienst

- Joshua Boëtius (docent Muziek)
- Kees van Rooden (medewerker V&F)
- Pieternel van der Louw – van Camp (docent Muziek)

25 jaar in dienst

- Marie Mattijssen (projectmedewerker I&O)