ICT

ICT-tip: speciale tekens | SURFspot

ICT-tip: Speciale tekens

Worstel jij ook met de speciale karakters in namen van collega’s (Hélène of Bärbel bijv.)? Of vertrouw je op de spellingchecker om trema’s en accenten toe te voegen aan woorden als ideeën of scène? Je vindt deze speciale tekens in Word of Outlook door onder het kopje ‘Invoegen’ op Symbool te klikken. 
Maar je kunt hiervoor ook je toetsenbord gebruiken! Voor Hélène typ je dan: H ’e l `e ne. Of B Alt132 rbel voor Bärbel.

Lees voor meer uitleg en een tabel met alle toetsenbordcombinaties de handleiding!

SURFspot

Een tijdje terug had ik iedereen gevraagd over SURFspot-gebruik. Heb veel antwoorden gehad: zo’n 40% heeft gereageerd, wat heel hoog is voor een mailverzoek! Bij deze de uitkomst:

Tot nu toe was het lidmaatschap van SURFspot kosteloos voor BplusC. Met ingang van 1 juli a.s. verandert dit en kost een lidmaatschap voor BplusC € 3000,- per jaar. Dit bedrag staat niet in verhouding tot het gebruik dat onze medewerkers maken van SURFspot en de korting die zij via SURFspot krijgen. Daarom hebben we besloten om het lidmaatschap van SURFspot niet te verlengen.

Dat betekent dat vanaf 1 juli 2019 het niet meer mogelijk is om goedkoop software aan te schaffen bij SURFspot. Op pagina 28 van bijgevoegde handleiding staat hoe je een SURFspot-account aan kan maken, als je nu nog van de gelegenheid gebruik wilt maken om Windows 10 of Microsoft Office goedkoop aan te schaffen

Pepijn Uitterhoeve
ICT