Kort nieuws

Personeelsbijeenkomsten 17 en 20 juni | Landelijk bibliotheektarief | Minecraft Challenge 2019 | Brochures cursusseizoen 2019-2020

Personeelsbijeenkomsten

Bij de evaluatie van de personeelsbijeenkomsten is de wens geuit om tweemaal per jaar een bijeenkomst te organiseren om de actuele onderwerpen te bespreken.

Jullie zijn uitgenodigd voor een van de volgende personeelsbijeenkomsten:

  • maandag 17 juni: Het Leidse Volkshuis, Apothekersdijk 33, Theaterzaal van 9:00 – 10:30 uur
  • donderdag 20 juni: Het Leidse Volkshuis, Apothekersdijk 33, Theaterzaal van 13:00 – 14:30 uur

De volgende onderwerpen zullen worden besproken :

  • Vernieuwing BplusC door Saskia ten Houten en Willem van Moort
  • Huisvesting door Willem van Moort

Tot ziens op een van de bijeenkomsten. Je bent van harte welkom!

Landelijk bibliotheektarief 

Vanaf 1 juli voert BplusC het landelijke tarief voor bibliotheekabonnementen (€ 42 voor volwassenen). Hiermee kunnen bibliotheekleden naast de fysieke uitleen onbeperkt gebruikmaken van de landelijke digitale bibliotheek voor het lenen van e-books. Het merendeel van onze volwassen leden betaalt al € 42; voor jongeren (18-21 jaar) en voor senioren (65+) wordt het lidmaatschap duurder. Voor tieners die nu € 8 betalen, wordt daarentegen het bibliotheekabonnement gratis. Zij kunnen na de basisschool onbelemmerd blijven lezen en gebruikmaken van onze bibliotheekdienstverlening.

Minecraft Challenge 2019

Op zondag 26 mei was de feestelijke prijsuitreiking van de Minecraft Challenge 2019 in het Museum Volkenkunde. Dit jaar stond de Minecraft Challenge in het teken van Bali. Deelnemers konden inspiratie opdoen bij de tentoonstelling BALI – Welcome to Paradise in Museum Volkenkunde. Er werd gebouwd aan o.a. zeetempel Pura Tanah Lot, het waterpaleis in Ujung, Monkey forest en Pura Dalem Agung, de heilige grot met vleermuizen tempel van Goa Lawah. Bekijk hier de winnende bouwwerken.

Brochures cursusseizoen 2019-2020

Het cursusaanbod voor de verschillende merknamen (BplusC Dans- en theaterschool, Kunst en Beeld, Muziekschool en Volksuniversiteit) presenteren we voor seizoen 2019-2020 (weer) in de vorm van een brochure, op A5-formaat. Elke merknaam heeft een eigen brochure. In de week na Pinksteren zijn de boekjes af te halen in alle locaties, of bekijk ze nu al online. Wat vinden jullie ervan? Reacties zijn welkom via redactie@BplusC.nl.