Nieuws P&O

Ontwikkeladvies voor 45-plusser | Rapportage arbodienst | Vacatures | In en uit dienst

Gratis ontwikkeladvies voor 45-plusser: regeling ministerie SZW

Met ingang van 2019 kan iedere werkende van 45 jaar of ouder, werknemer, ambtenaar of zzp’er die gemiddeld minimaal 12 uur per week werkt en geen beroep kan doen op andere middelen voor een ontwikkeladvies gratis advies krijgen van een loopbaanadviseur. Voor de regeling, die tot 10 januari 2020 is opengesteld, is 17 miljoen euro beschikbaar.

Loopbaanadviseurs kunnen werkende vijfenveertigplussers een ontwikkeladvies geven en daarvoor een subsidiebedrag van € 600 aanvragen. Het advies geeft inzicht in het toekomstperspectief van het huidige werk, de competenties en toekomstige loopbaanmogelijkheden van de deelnemer. Hierbij gaat het erom dat deelnemers actief gaan nadenken over hoe zij werkend hun pensioenleeftijd kunnen bereiken en uitval door ziekte of werkloosheid kunnen voorkomen.

Klik hier voor meer informatie

Rapportage arbodienst 2018

Na een paar heftige jaren met veel langdurig zieken is 2018 een rustig jaar met een gemiddeld ziekteverzuim geweest. BplusC zit inmiddels op het landelijk gemiddelde van 4 procent. Met name fysieke aandoeningen zijn afgenomen, maar ook het aandeel psychische klachten is verminderd.

Het aantal keren dat werknemers zich ziek hebben gemeld, zit op het gemiddelde, of zelfs een fractie daaronder.

Wel duurt ziekte iets langer dan de jaren hiervoor, maar ook daar wijkt het beeld niet af. Onze gemiddelde leeftijd is vrij hoog, daarbij is een wat langere ziekteduur te verwachten. Oudere werknemers blijken zich minder vaak ziek te melden dan jongere, maar zijn dan vaak wat langer ziek.

Kortom een beeld dat we kunnen verwachten, maar wat zou het mooi zijn als we onder het landelijk gemiddelde kunnen zakken!

Vacatures

Vakleerkracht muziek

In dienst

Lia Sneyers–Molenaar (opruimmedewerker Bibliobus)

Mijn naam is Lia Sneyers. Ik woon samen met mijn man en vier zonen in het mooie Leiden.
Sinds april ben ik met veel plezier werkzaam in de bibliotheek. Ik help voornamelijk mee in de Biebbus en soms op een andere locatie. Ik ben zelf dol op boeken en vind het werken met kinderen erg leuk, twee dingen die bij deze baan heel goed samenkomen!

 

Eric de Vrij (docent Onderwijs)

Hallo, mijn naam is Eric de Vrij. Ik ben 31 jaar, woonachtig in Krimpen aan den IJssel en heb op Codarts Rotterdam de studie docent muziek gevolgd en afgerond. Sinds maart 2019 mag ik mijzelf met veel trots onderdeel van het BplusC-team noemen.

Muziek is mijn grootste passie, zowel om het te beluisteren als om het te creëren. Of het nu gaat om een klassiek pianoconcert van Frédérique Chopin, of een uptempo bluessong van Stevie Ray Vaughn; ik kan van alle soorten muziek blij worden.

In mijn professionele leven heb ik twee doelstellingen: de eerste is om mijn muzikale horizon zo veel mogelijk te verbreden. De tweede is het op anderen overbrengen van al mijn muzikale kennis en enthousiasme. Beide doelstellingen hoop ik bij BplusC tot uiting te brengen!

Niels van den Berg (oproepkracht V&F)

Hey! Mijn naam is Niels van den Berg en ik ben een nieuwe medewerker als avondconciërge bij BplusC. Naast werk zit ik op school op het Mediacollege Amsterdam, waar ik de opleiding Mediavormgeving (niveau 4) volg. Als hobby ben ik gitarist van de Leidse punkrockband Downtown District. 

Manouk Locher (afdelingssecretaresse I&M)

Dag nieuwe collega’s! Ik ben Manouk, 24 jaar en ik woon in hartje Leiden. Sinds 15 april ben ik hier werkzaam als secretaresse van I&M. Voorlopig ben ik ook de vervanger van Eveline (financiën).

Hiervoor heb ik gewerkt bij servicecentrum gezinsopvang bij Jeugdformaat en ik heb de Vrijeschool
Pabo gedaan. In mijn vrije tijd ga ik graag sporten en de natuur in, zing ik in een koor en ben ik graag creatief bezig. In zo’n omgeving als BplusC voel ik me dus als een vis in het water.

Ik hou van persoonlijk contact, dus schroom niet om langs te lopen of te bellen! Ik zie uit naar een fijne samenwerking. 

Vera Klunne (projectmedewerker I&M)

Beste collega’s, ik ben Vera Klunne. Moeder van drie geweldige pubers. Ik woon met mijn jongste dochter en zoon (mijn oudste dochter is al uit huis) en onze drie katten in Leiden.

Als projectmedewerker Kunst en Cultuur op School kun je me gaan tegenkomen. Voor mij een ideale baan omdat het twee van mijn grote interesses combineert: kunst en cultuur en onderwijs.

Ik ben ooit opgeleid als Kunst en Cultuurwetenschapper in Rotterdam na een jaar Kunstacademie. Werkervaring heb ik opgedaan bij onder anderen KinderNet, Thieme Meulenhoff, een communicatiebureau en de laatste jaren als docent CKV in de gesloten jeugdzorg. Ook woonde ik een tijdje in Boekarest.

Naast mijn werk bij BplusC ben ik druk met een eigen kunstproject.

Ik vind het een feestje om te mogen werken binnen BplusC. Op zo’n prachtige locatie, met leuk, afwisselend werk en fijne collega’s. 

Rami Al-Muhana (stagiair ICT)

Mijn naam is Rami Al-Muhana en ik ben 18 jaar. Ik zit op ROC Leiden Lammenschans (mboRijnland). Ik doe de opleiding Medewerker ICT (niveau 2, 1e leerjaar).

Ik loop nu stage bij BplusC van 23 april tot en met 19 juli. In totaal moet ik 380 uur stage lopen, dat is ongeveer tien weken.

Ik heb deze opleiding gekozen, omdat ik heel veel interesse heb in computers en ik wil heel graag meer weten over computers en netwerken en hoe programmeren werkt. Als ik niveau 2 afrond, wil ik graag doorgaan naar niveau 3, 4 en dan hbo. 

Uit dienst

Lisa Thunnissen (oproepmedewerker Klantenservice)
Ria de Jong-van Beekum (klantadviseur)
Paul Bruinsma (projectleider I&M)
Eveline Giesbert-van Werkhoven (medewerker Financiële administratie)
Jeroen Ernst (projectleider I&M)

Jubilea

12,5 jaar in dienst:

Anne Claas (docent viool)
Angelika Kunze (klantadviseur)
Vivian Wesselingh (coördinator Muziekschool en docent zang)

40 jaar in dienst:

Paul Bruinsma (projectleider I&M)