Digitaal lezen en leren

Heb je een vraag over e-books, online cursussen of luisterboeken? Vind hier je antwoord.


E-books

Kan ik e-books lenen met mijn abonnement?

Als lid van de bibliotheek mag je gratis e-books lenen! Wel verschilt het per abonnement hoeveel e-books je in totaal kunt lenen. Bekijk hieronder welke e-books je kunt lenen per abonnement:

  • Met een jeugdabonnement leen je e-books voor de jeugd (t/m C-titels), ‘Lezen voor de lijst’-e-books en 6 titels per jaar uit gehele aanbod.
  • Met een jongerenabonnement leen je 6 e-books per jaar.
  • Met een jongeren+ abonnement en een volwassenenabonnement kun je tot 10 e-books per keer lenen uit alle 20.000 e-books van de bibliotheek.   

Hoe werkt het?

Via de online bibliotheek heb je toegang tot zo'n 20.000 e-books. Literaire romans of thrillers, kinderboeken, non-fictie of poëzie, bibliotheekleden kunnen kiezen uit veel verschillende genres.

  • Leen tot 10 e-books tegelijk via de website van de online Bibliotheek.
  • Lees op je smartphone, e-reader, pc of laptop.
  • E-books blijven 3 weken op je boekenplank staan.

Registreren online bibliotheek
Ga naar onlinebibliotheek.nl of download de app in jouw app store. Log in met je lenersnummer (gebruik het nummer op je pasje dat niet met NL begint) en wachtwoord (dat is je geboortedag en -maand, bijv. 1 januari wordt 0101)Download mooie luisterboeken en e-books!

Waar vind ik online antwoord op mijn vraag?

Hulp nodig bij het lenen of lezen van e-books? Ga naar Hulp bij e-books op de website van de online Bibliotheek.   

Kan ik ook langskomen met mijn vraag?

Ja natuurlijk, je kunt ook langskomen bij ons met je vraag!


Luisterboeken

Kan ik luisterboeken beluisteren met mijn abonnement?

Als je lid bent van de Bibliotheek, mag je gratis luisterboeken downloaden via de Online Bibliotheek.  

Hoe werkt het?

Gratis luisterboeken downloaden doe je bij de online bibliotheek, de online versie van de bibliotheek.

Luisterboeken download je in de LuisterBieb app. De app download je op je telefoon of tablet in de App Store of in de Google Play Store

Voor de LuisterBieb vragen we je om je apart te registreren. Dat geldt ook voor leden die zich al bij de online bibliotheek geregistreerd hadden. Zo kunnen wij zien dat je lid bent van de bibliotheek. Registreren doe je snel en makkelijk in de LuisterBieb app. Gedaan? Dan kun je meteen een luisterboek downloaden!

Waar vind ik het antwoord op mijn vraag?

Als je hulp nodig hebt bij het beluisteren van luisterboeken ga je naar de pagina Hulp bij de LuisterBieb van de online bibliotheek.  Digitale bronnen

Welke digitale bronnen kan ik raadplegen bij de bibliotheek?

In de bibliotheek kun je verschillende digitale bronnen bekijken zoals de Consumentenbond, de Uittrekselbank en Theorie.nl. Bekijk hier het complete overzicht van de digitale bronnen. Voor bibliotheekleden zijn sommige databanken gratis vanuit huis te gebruiken.Geen antwoord op je vraag gevonden?

Neem contact met ons op