BplusC in Leiderdorp

NIEUWE LOCATIE vanaf 6 januari 2020

Tijdelijk nieuwe locatie bibliotheek Leiderdorp
We zijn verhuisd i.v.m. de verbouwing van de Sterrentuin.

Feestelijke opening nieuwe locatie op woensdag 8 januari

  

  

De bibliotheek heeft op deze nieuwe locatie dezelfde openingstijden en biedt dezelfde activiteiten, zoals voorlezen, Klik & Tik, het Taalcafé en het Digitaal spreekuur. Daarnaast zijn er studie- en werkplekken. De verwachting is dat de verbouwing van de Sterrentuin ongeveer een jaar gaat duren.

Wat betekent dit voor jou?

  • vanaf maandag 16 december is de bibliotheek 3 weken dicht
  • maandag 6 januari openen wij de deuren in gebouw De Werf, Simon Smitweg 9 in Leiderdorp
  • tijdens de verhuisperiode (16 december t/m 6 januari) mag je geleende boeken langer houden
  • tijdens de verhuisperiode (16 december t/m 6 januari) kun je terecht in een van onze andere bibliotheken in Leiden

De nieuwe locatie

  • heeft dezelfde openingstijden
  • biedt dezelfde activiteiten, zoals voorlezen, Klik & Tik, Taalcafé en het Digitaal spreekuur
  • heeft studie/werkplekken

De verwachting is dat de verbouwing ongeveer een jaar gaat duren.

Bereikbaarheid nieuwe locatie
Parkeergelegenheid voor auto’s en fietsen, bushalte Leythenrode op 2 minuten lopen (lijn 183 en lijn 56) en rolstoeltoegankelijk.
Ben je minder mobiel? Neem dan contact met ons op via 0900 23 23 000 of klantenservice@BplusC.nl. We gaan graag samen op zoek naar een passende oplossing.

Heb je vragen?
Loop even langs bij de balie of mail je vraag naar klantenservice@BplusC.nl.

Openingstijden
10.30-12.30 uur (donderdag en zaterdag) 
13.30-17.00 uur (alle werkdagen)
18.00-20.00 uur (vrijdag)

Samen genieten van een boek
Als bibliotheek stimuleren we de liefde voor lezen. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Daarom krijgen ouders in al onze bibliotheken een gratis lidmaatschap voor hun baby en een BoekStart-koffertje met babyboekjes. Ook wordt er elke woensdagmiddag voorgelezen aan kinderen van 3 t/m 6 jaar.

Volwassen lezers kunnen zich aansluiten bij een leeskring. Of je nu boeken verslindt of juist niet aan lezen toekomt: het is gezellig en inspirerend om met anderen (na) te praten over boeken, schrijvers en literatuur. Regelmatig is er een informatiebijeenkomst over leeskringen.

Iedereen die niet (meer) zelf naar de bibliotheek kan komen, kan kosteloos een beroep doen op de vrijwilligers van de Bieb-aan-Huis om boeken voor je te lenen.

Digitale hulp
Bibliotheek Leiderdorp beschikt ook over een Taalhuis (zie het kopje Beter in taal op de pagina over Leiden). Dat gaat niet alleen over lezen, schrijven en spreken, maar ook over het verbeteren van digitale vaardigheden. Er zijn gratis cursussen: Klik & Tik (onder begeleiding oefenen met de computer en internet) en Digisterker: Werken met de digitale overheid (over DigiD, toeslagen etc.). Elke donderdagochtend beantwoorden vrijwilligers vragen over tablet, e-reader, laptop, smartphone en e-books lenen tijdens het Digitaal Spreekuur. Andere vragen over taal- of computerles zijn welkom op het Taalspreekuur op maandag.

BplusC Bibliotheek | Taalhuis | Volksuniversiteit
071-5890849 | leiderdorp@BplusC.nl