BplusC in Leiderdorp

Van Diepeningenlaan 110, 2352 KA Leiderdorp (Sterrentuin)

BplusC is in Leiderdorp als bibliotheek te vinden in de Sterrentuin. We delen dit pand met andere organisaties, zoals het Leiderdorps Museum, het Milieu Educatief Centrum (MEC) en Sociaal Cultureel werk (SCw).

Openingstijden
10.30-12.30 uur (donderdag en zaterdag) 
13.30-17.00 uur (alle werkdagen)
18.00-20.00 uur (vrijdag)

Samen genieten van een boek
Als bibliotheek stimuleren we de liefde voor lezen. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Daarom krijgen ouders in al onze bibliotheken een gratis lidmaatschap voor hun baby en een BoekStart-koffertje met babyboekjes. Ook wordt er elke woensdagmiddag voorgelezen aan kinderen van 3 t/m 6 jaar.

Volwassen lezers kunnen zich aansluiten bij een leeskring. Of je nu boeken verslindt of juist niet aan lezen toekomt: het is gezellig en inspirerend om met anderen (na) te praten over boeken, schrijvers en literatuur. Regelmatig is er een informatiebijeenkomst over leeskringen.

Iedereen die niet (meer) zelf naar de bibliotheek kan komen, kan kosteloos een beroep doen op de vrijwilligers van de Bieb-aan-Huis om boeken voor je te lenen.

Digitale hulp
Bibliotheek Leiderdorp beschikt ook over een Taalhuis (zie het kopje Beter in taal op de pagina over Leiden). Dat gaat niet alleen over lezen, schrijven en spreken, maar ook over het verbeteren van digitale vaardigheden. Er zijn gratis cursussen: Klik & Tik (onder begeleiding oefenen met de computer en internet) en Digisterker: Werken met de digitale overheid (over DigiD, toeslagen etc.). Elke donderdagochtend beantwoorden vrijwilligers vragen over tablet, e-reader, laptop, smartphone en e-books lenen tijdens het Digitaal Spreekuur. Andere vragen over taal- of computerles zijn welkom op het Taalspreekuur op maandag.

BplusC Bibliotheek | Taalhuis | Volksuniversiteit
071-5890849 | leiderdorp@BplusC.nl