Bibliotheek Merenwijk

Rosmolen 4 - 2317 SJ Leiden

071 – 521 16 66 - merenwijk@bplusc.nl

Welkom bij onze bibliotheeklocatie Merenwijk!

In onze bibliotheek Merenwijk kun je van veel bibliotheek- en cursusdiensten gebruik maken. Je kunt hier boeken uitkiezen of terugbrengen, een krantje lezen, printen of met elkaar een kop koffie drinken. We hebben een hoop werk- en studieplekken om rustig aan te kunnen werken. Wil je iets op de publiekscomputer doen? Dat kan ook! Daarnaast is er in ons hele gebouw gratis wifi. Onze klantadviseurs staan altijd voor je klaar om je te helpen met vragen, boekentips of andere zaken. Tevens wordt deze locatie gebruikt voor cursussen en activiteiten! 

Dit zijn onze openingstijden:

maandag

13.30 - 17.00 uur

 

dinsdag

10.30 - 17.00 uur

Avond selfservice 17.00 - 19.00 uur*

woensdag

10.30 - 17.00 uur

Avond selfservice 17.00 - 19.00 uur*

donderdag

10.30 - 17.00 uur

 

vrijdag

13.3017.00 uur

 

zaterdag

10.30 - 12.30 uur

 

*op 2 en 3 januari 2024 is er geen avondopenstelling.

Lid worden van de bibliotheek!

Ben je nog geen lid van de bibliotheek, maar wil je dit wel graag worden? Wist je dat kinderen tot 18 jaar zelfs gratis lid kunnen worden? Meld je aan en word lid van de bieb! Klik dan op onderstaande knop om je te registreren.

Wat kan ik allemaal doen in bibliotheek Merenwijk?

👉 Kom boeken lenen uit onze uitgebreide bibliotheekcollectie voor jong en oud. De collectie bestaat uit: leesboeken, romans, informatieve boeken, e-books, grootletterboeken, anderstalige boeken, luisterboeken, tijdschriften en kranten. Ook is er een Boekstartcollectie en een Bereslimcollectie.

👉 Ook het Taalhuis is actief in bibliotheek het Gebouw! Je kunt hier terecht bij het taalcafé, voor de lees- en schrijftafel, maar ook voor de speciale taalhuiscollectie!

👉 Deze locatie heeft een Informatiepunt Digitale Overheid punt voor ondersteuning bij contact met de digitale overheid. Stel hier gerust al je vragen over de digitale overheid!

👉 Zoek je een plek om in alle rust te kunnen studeren? We bieden individuele diverse studieplekken aan om lekker aan te kunnen werken

👉 Je kunt ook gebruik maken van onze gratis Wifi!

👉 Neem plaats achter een (oefen)computer

👉 Je kunt bij ons ook achter een computer kruipen met toegang tot de Krantenbank en het Muziekweb

👉 Moet je binnenkort je theorie verkeersexamen maken? Oefen dan gratis examens in onze bibliotheek! Kom langs, verbind met ons netwerk en oefen zo vaak als jij maar wilt! 

👉 Kom je liever in alle rust lezen? We hebben een mooie leestafel waar je een boekje aan kunt lezen, maar waar ook de nieuwste kranten en tijdschriften liggen

👉 Bibliotheek Merenwijk is ook een expositieruimte! Bekijk de werken van (lokale) kunstenaars. 

👉 Natuurlijk beschikt ook deze locatie over een printer. Je kunt hier op A4 en A3 in zowel kleur als zwart-wit printjes en kopietjes maken

👉 Daarnaast vinden er regelmatig activiteiten plaats op deze locatie. Meer hierover weten? Bekijk dan onze agenda!

 

Waar vind ik de bibliotheek?

Door op de onderstaande kaart te klikken kun je navigeren naar de bibliotheek.

Ons adres is:
Rosmolen 4, 2317 SJ Leiden

Bereikbaarheid Openbaar Vervoer
Bushaltes Arendshorst en Valkenhorst bevinden zich vlakbij de bibliotheek (bussen 3 en 4). Vanaf daar is het nog ongeveer 5 minuten lopen.