Samenwerking Volwassenfonds Sport en Cultuur

Meer dan 1 miljoen mensen in Nederland heeft geen geld voor sport of een culturele hobby. Om hen te ondersteunen is het Volwassenenfonds Sport & Cultuur in het leven geroepen. Wist je dat je in Leiden ook terecht kunt bij de Cultuurcoaches voor een aanvraag? Neem contact op via mail!

Ben jij 18 jaar of ouder en blijft er geen geld over voor een bibliotheek abonnement of andere activiteiten zoals muziekles of een dansles? Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur zorgt ervoor dat het lesgeld en/of materialen worden betaald voor volwassenen die leven rond het bestaansminimum.

Ook BplusC werkt samen met het Volwassenfonds. Inwoners van de gemeente Leiden, die het niet breed hebben, kunnen 12 maanden lang gratis gebruik maken van een lidmaatschap bij onze bibliotheken of (een deel van) de contributie voor ons lesaanbod vergoed krijgen. Na deze 12 maanden kan je opnieuw een aanvraag indienen.

Hoe werkt het?
Stap 1: Aanvragen lopen via een cultuurcoach of een andere intermediair van het Volwassenenfonds
Stap 2: De cultuurcoach of intermediair doet, in overleg met jou, een aanvraag. Dat gaat heel gemakkelijk online.
Stap 3: De cultuurcoach of intermediair hoort meestal binnen een week of drie of de aanvraag goedgekeurd of afgekeurd is en laat dat weten.
Stap 4: Als de aanvraag goedgekeurd is, kun je je aanmelden bij de sportclub, dans- of muziekschool of andere organisatie waar je op les wil. Wij betalen de contributie / lesgeld direct aan de lesgever. Je ontvangt zelf geen geld.

Lees de alle spelregels in dit document.

Heb je een gesprek met een cultuurcoach of intermediair?  Neem dan de deelnemerskaart ingevuld mee naar je afspraak.