Integratie

Samenwerking en maatschappelijk verantwoord ondernemerschap

Waarde kunnen toevoegen aan het leven van de inwoners van de regio Leiden is onze belangrijkste drijfveer. Het vermogen te verbinden is wat BplusC uniek maakt: fusion van kennis, kunst en cultuur met als doel mensen in verbinding brengen. 

Iedereen de mogelijkheid bieden om te participeren en op zijn of haar eigen niveau het beste uit zichzelf te halen door kennisverdieping en talentontwikkeling. Dit komt tot uiting in ons aanbod en onze activiteiten, maar ook steeds vaker door maatschappelijk verantwoord ondernemerschap.

Gemiva-SVG Groep
Start!, De Ervaring en AC Zuidwester, allen onderdeel van de Gemiva-SVG Groep, zijn sinds september 2018 gevestigd in BplusC Het Leidse Volkshuis. In het Volkshuis bieden we mensen die – tijdelijk of langdurig – ondersteuning nodig hebben bij hun leven in de samenleving de mogelijkheid werknemersvaardigheden te ontwikkelen en hun talenten te ontdekken onder begeleiding van de collega’s van Gemiva-SVG Groep.

mboRijnland
We bieden ruimte aan een innovatieve manier van stage lopen voor leerlingen mbo-2 Servicemedewerker van mboRijnland. De leerlingen doen praktijkervaring op bij BplusC en krijgen ook hun lessen in dezelfde BplusC locatie. Maastricht University heeft een masterclass Leading in Learning gewijd aan deze nieuwe manier van leren. In deze masterclass wordt de pilot bij BplusC als succesvol voorbeeld gebruikt.

Verder biedt BplusC maatschappelijke stageplekken voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs en stageplaatsen (incidenteel) voor studenten uit hbo en wo (onderwijs, communicatie, kunsteducatie, secretariaat, P&O en facilitair).