ICT-tip

inloggen op groepswerkplekken

ICT Tip Mei 2022 – inloggen op groepswerkplekken

Deze tip is ook een waarschuwing!

Bij BplusC hebben we een aantal computers waar meerdere mensen werken onder één login. Dit is anders dan een flexplek, waar ook meerdere mensen gebruik van maken, maar elk onder hun eigen login.

In dit geval gaat het over bijvoorbeeld de locatie laptops, of de docenten/cursusruimte PC in Het Gebouw, of elke baliecomputer (sthof1, merenwijk3, centrale8, enzovoort)

In februari heb ik een tip geschreven over incognito modus. Deze is op zich heel bruikbaar voor dit soort gedeelde computers. Je kunt namelijk zonder het werk van anderen te verstoren even snel inloggen, je ding doen, en wanneer je het venster sluit vergeet het systeem je login en is je privacy gegarandeerd. Heel fijn om bijvoorbeeld snel je eigen BplusC of privé email te checken.

Waar je wel voor moet oppassen is dat als je online in Outlook of SharePoint werkt het voor kan komen dat bepaalde bestanden, zoals PDFs, in de downloads terecht komen. Daar kan incognito modus niet mee helpen. Deze downloads zijn vervolgens beschikbaar voor elke medewerker!

Wees daar dus bewust van. Als je gevoelige informatie raadpleegt, kijk dan even in de downloads map voordat je de gedeelde werkplek verlaat.