Bericht van Willem van Moort

Allereerst iedereen weer welkom terug! Ik hoop dat jullie hebben genoten van de zomerperiode en zin hebben om weer aan de slag te gaan.

In de afgelopen weken is er veel gebeurd, met name in de Nieuwstraat en het Volkshuis. Beide locaties zijn klaargemaakt om de lesactiviteiten uit de Oude Vest te kunnen overnemen, de langverwachte nieuwe balie wordt gemaakt en zal een echte blikvanger worden, de stafafdelingen hebben een nieuwe plek in de voormalige conciërgewoning en de Jeugdhoek is verder ingericht met hulp van lokale ondernemers. Het ruimere lesaanbod in de Nieuwstraat betekent dat we op termijn een extra avond open zullen zijn en klanten gebruik kunnen maken van de selfservice faciliteiten van de bibliotheek.

Naar aanleiding van de brief van wethouder van Delft over de vernieuwing bij BplusC aan de gemeenteraad van vorige maand is de huisvestingsdiscussie in een stroomversnelling gekomen. In de eerstvolgende nieuwsbrief kan ik waarschijnlijk meer hierover melden.

Het is nog te vroeg om echt iets te kunnen zeggen over het aantal inschrijvingen voor onze lessen en cursussen in vergelijking met het vorige seizoen, maar het beeld tot nu toe is positief. Het effect van de vroegboek-actie is duidelijk merkbaar. Er staan de komende weken nog een aantal belangrijke promotieactiviteiten gepland, waardoor naar verwachting het aantal inschrijvingen zal toenemen.

In deze nieuwsbrief verder aandacht voor de toestemmingsformulieren voor het gebruik van beeldmateriaal. Lees nog eens goed na hoe het hiermee ook alweer zit in de AVG (privacy wetgeving) en zorg dat de toestemming aan het begin van het seizoen gelijk goed is geregeld.

Tot slot stellen we de nieuwe RvT leden aan jullie voor.

Willem van Moort