Bibliotheekvernieuwing

Top 5 | Update

Update bibliotheekvernieuwing

Deze zomer hebben we niet stilgezeten, er is bij soms tropische temperaturen hard doorgewerkt om de vernieuwing door te zetten:

 • zo zijn er heel wat boeken (door)geschoven om nog meer plaats te maken voor de jeugdcollectie
 • spullen van de Oude Vest zijn verhuisd naar de Nieuwstraat, waarvan ook een aantal meubels plaats hebben gekregen in de Huiskamer, het i-Lab en de jeugdhoek
 • en werkbladen voor de nieuwe stiltewerkplekken zijn in de maak bij Het Warenhuis, worden gemaakt
  van restafval (zie foto)

Deze week wordt (voorlopig) de laatste hand gelegd aan de Huiskamer en de jeugdhoek, zodat we klaar zijn voor het nieuwe seizoen.

Laatste ontwerp balie

I.v.m. bezwaren van de bouwer van de balie bij het gekozen linoleum, hebben we een ander linoleum en daarmee ook een andere kleur moeten kiezen. Een ander type linoleum met andere samenstelling van materialen. Dit ontwerp is gepresenteerd aan de projectgroep, het MT en de klantenservice, iedereen kon zich daarin vinden. Het laatste ontwerp kun je in print zien in de koffiekamer, de kleurstalen liggen op tafel. Naar verwachting wordt eind september de balie geleverd. 

Piano spelen in de bibliotheek

Graag willen we onderzoeken wat er gebeurt als we de vleugel openstellen voor publiek. In overleg met de klantenservice is besloten een pilot periode van 2 maanden aan te stellen. Goed voorbeeld doet volgen, aan alle muzikale collega's een oproep om in september of oktober een kwartiertje te komen spelen in de Huiskamer!

Planten

De moswanden waren onder het publiek zo geliefd, dat we ze helaas weg hebben moeten halen. Mensen konden er niet vanaf blijven en plukken mos lagen dan ook op de grond. We zoeken naar een geschikte nieuwe plek in de bibliotheek. Bij de entree hangt nu een presentatie met de vernieuwingen ter illustratie voor de klant.

Focus

De komende periode gaan we focussen op:

 • observeren van gebruiker in de nieuwe ingerichte ruimte
 • organiseren van workshops voor klanten (i.s.m lessen en curssusen)
  • ontwerpen verhalentegels
  • boekenwand

Mocht je nog ideeën en suggesties hebben, laat het me vooral weten via s.tenhouten@BplusC.nl of spreek me aan.

Wie: Saskia ten Houten Status: lopend