Digitaal

Het Taalhuis is een plek in de bibliotheek waar iedereen welkom is die beter wil omgaan met internet, computer of apps. Ook vind je er eenvoudige cursussen en oefenmateriaal.

Het is gratis, je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. Kom eens langs!


Spreekuren

Digitaal spreekuur

Heb je een vraag over je e-reader, laptop, tablet of telefoon? Of wil je iets weten over het lenen van e-books of over een app? Kom langs bij het Digitaal Spreekuur in de bibliotheek.

Lees verder

Belastingspreekuur

Heb je advies nodig over de belasting? Of heb je hulp nodig bij de belastingaangifte? Wil je online toeslagen aanvragen of wijzigen? Kom dan naar het belastingspreekuur in de bibliotheek bij jou in de buurt. 

Lees verder

Cursussen

Kennismaken met computer en internet

Heb je nooit of bijna nooit met een computer gewerkt? En wil je dat wel leren? In de cursus Kennismaken met computer en internet oefen je in 10 lessen met het gebruik van de computer.

Lees verder

10x websites oefenen

Vind je het moeilijk om het internet te gebruiken? In 10 lessen leer je de weg vinden op het internet! Je kunt meedoen als je een beetje ervaring met de computer hebt.

Lees verder

Digisterker

In de cursus Digisterker: Werken met de digitale overheid leer je in 8 lessen door praktische oefeningen en persoonlijke begeleiding om te gaan met de toeslagen, DigiD en meer.  

Lees verder

Digivitaler

In deze cursus maak je kennis met de digitale zorg. In 6 lessen oefen je op de computer met Thuisarts.nl, Apotheek.nl, gezondheidsapps, het patiƫntenportaal van de huisarts en ziekenhuis.

Lees verder

Seniorweb

Oefen je digitale vaardigheden helemaal voor niks! Wil je beter leren omgaan met de computer, tablet of smartphone? Bijvoorbeeld hoe je foto's bewerkt, WhatsApp gebruikt of leert werken met Word en Excel? Dan kun je thuis oefenen met de online cursussen van SeniorWeb. Dat is gratis en je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. 

Lees verder