Kinderdans 6+

Ben je 6 jaar of ouder en kan je maar niet stil zitten als je een muziekje op de radio hoort? En wil je ook zo mooi kunnen draaien als een echte ballerina? Kom dan naar de cursus Kinderdans! In de Kinderdanslessen gaan we een stapje verder dan bij Kleuterdans. Je zou het dansend leren kunnen noemen. We maken daarbij gebruik van de klassieke ballettechniek, zoals grondoefeningen waarin je leert strekken, aanspannen en uitdraaien en oefeningen aan de barre voor mooie arm- en beenbewegingen. De diagonaal oversteken om dansend aan de overkant te komen, wisselen we af met dansspelletjes en andere danstechnieken, zoals jazz en expressie. De dansers krijgen snel een betere coördinatie, ritmegevoel en vooral veel plezier in dansen.

We beginnen de les altijd met een opwarming om het lichaam voor te bereiden op fysieke inspanning. Daarna doen we een aantal techniek oefeningen zoals bijvoorbeeld een plié/tendu, gevolgd door een zwaaioefening. Vervolgens oefenen we een aantal pasjes vanuit de diagonaal (bijvoorbeeld een walspas), na de diagonaal kan het zijn dat we een wat vrijere opdracht doen zoals een improvisatie opdracht en we eindigen de les vaak met een dans/choreografie. 

Na deze cursus heb je een goede basis voor verschillende dansstijlen. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om verder met de balletlessen te gaan of de dansmix!   

Kledingvoorschriften voor deze cursus zijn: zwart balletpakje met spaghettibandjes, roze maillot en roze schoentjes. De jongens dragen een zwarte legging of dansbroek, wit balletpak of T-shirt en witte balletschoentjes. 

Alles op een rijtje

Lesdagen zaterdag
Startdatum 7-9-2024
Einddatum 28-6-2025
Aantal lessen 37 (jaarcursus)
Tijd 10:15 - 11:15
Docent Karin Kop
Locatie Het Leidse Volkshuis
Kosten € 346,00