Klassiek ballet 8+

Speciaal voor jou

Deze balletcursus is perfect voor alle dansers vanaf 8 jaar die willen beginnen of doorgroeien  met klassiek ballet. Elke week komen we samen om te dansen en om van elkaar te leren. Hoe is het om een echte ballerina of ballerino te zijn? Met pianoversies van jouw favoriete muziek, of juist die vanuit de echte balletten, leer je de techniek van ballet.   

De cursus 

Deze cursus is geschikt voor alle niveaus. In de lessen werken we aan een basis voor een goede houding, techniek, kracht en lenigheid. We besteden veel aandacht aan dansante kwaliteiten, zoals pasjes en improvisatie. Ook werken we aan muzikale kwaliteiten met klapoefeningen of tellen.    

De lessen 

Als iedereen de studio in is en elkaar gedag heeft kunnen zeggen, starten we met een warming up. Daarna volgen wat oefeningen aan de barre. Vervolgens gaan we weer terug naar het midden waar we werken aan muzikaliteit of creativiteit. We springen en verplaatsen ons door de ruimte. Als afsluiter zullen we nog een leuk, nuttig spelletje doen! Van de docent kan je veel individuele aandacht verwachten, zodat je snel kan groeien. De docent zal differentiëren tussen niveaus van verschillende cursisten zodat ieder individu kan doorgroeien. Tegelijkertijd zal er voldoende ruimte worden opengehouden om zelf te kunnen ontdekken en je eigen creativiteit kwijt te kunnen in dans. 

Lesmateriaal 

Bij echte ballerina's en ballerino's horen natuurlijk ook echte balletoutfits. Voor de meisjes bestaan die uit (zwarte) balletpakjes (met spaghettibandjes), een roze ballet maillot en roze of witte balletschoentjes. De haren dragen zij in een mooie staart of knot. De jongens dragen een zwarte legging of dansbroek, wit balletpak of T-shirt en witte balletschoentjes.  

Alles op een rijtje

Lesdagen dinsdag, woensdag, zaterdag
Startdatum 3-9-2024
Einddatum 28-6-2025
Aantal lessen 37 (jaarcursus)
Tijd 18:15 - 19:15, 14:45 - 15:45, 09:30 - 10:30
Docent Karin Kop, Demilee Warmenhoven, irina Radtchenko
Locatie Het Leidse Volkshuis
Kosten € 346,00