Streetdance 14+

Speciaal voor jou

Deze cursus is voor alle dansers die 14 jaar of ouder zijn en meer willen leren binnen de streetdance. Streetdance is een verzamelnaam van dansvormen die op straat, in clubs en op scholen zijn ontwikkeld en grotendeels gebaseerd zijn op hiphop en funk dansstijlen. Deze cursus is geschikt voor kinderen van elk niveau. 

De cursus 

Tijdens deze cursus dansen we op verschillende pop, hiphop en R&B nummers van nu en vroeger. We verdiepen ons in de verschillende vormen binnen de streetdance. In deze cursus leer je naast leuke dansen en indrukwekkende choreografieën ook op te treden, hoe presenteer je een dans? We werken aan van alles: niet alleen je techniek zal verbeteren, we gaan ook werken aan muzikaliteit, uitstraling en creativiteit. 

De lessen

We starten met de warming up. Die wordt gevolgd door kracht- of conditietraining. Daarna gaan we aan de slag met techniek. Zo leren we verschillende belangrijke passen die weer terugkomen in de choreografieën. Vervolgens leren we een choreografie aan, maar het is meer dan zomaar dansen! We leren ook hoe je een choreografie ‘neerzet’ of ‘performt’. Als afsluiter zullen we nog een leuk, nuttig spelletje doen! Van de docent kan je veel individuele aandacht verwachten, zodat je snel kan groeien. De docent zal differentiëren tussen niveaus van verschillende cursisten zodat ieder individu kan doorgroeien. Tegelijkertijd zal er voldoende ruimte worden opengehouden om zelf te kunnen ontdekken en je eigen creativiteit kwijt te kunnen in dans. 

Lesmateriaal

Zorg dat je lekker zittende kleding draagt waarin je gemakkelijk kunt bewegen. Aan je voeten draag je gympen die alleen binnen worden gedragen. 

Alles op een rijtje

Lesdagen dinsdag
Startdatum 3-9-2024
Einddatum 24-6-2025
Aantal lessen 37 (jaarcursus)
Tijd 18:00 - 19:00
Docent Demilee Warmenhoven
Locatie Het Leidse Volkshuis
Kosten €346,00