Somatische pilates 18+

Speciaal voor jou

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Wil je je lichaam beter leren kennen en lekker bewegen tegelijkertijd? Kom dan bij onze nieuwe cursus somatische pilates! In lessen van 60 minuten leer je lichaam gerichter bewegen, maar werk je ook aan je lichamelijke én mentale gezondheid.  

 

De cursus

Deze cursus is gebaseerd op pilates en daarnaast geïnspireerd door ‘Experiential Anatomy and Somatics’ (van binnenuit het lichaam ervaren). De cursus helpt je om je lichaam op de meest effectieve manier ‘op één lijn te brengen’ ter bevordering van dagelijkse bewegingen: zoals lopen, autorijden of achter een computer werken.

Deze cursus is gericht op oefeningen die je core stabiliteit versterken en je helpen om je beter bewust te zijn van je algehele lichaamshouding. Via oefeningen op de mat leren we om de transversale buikspieren en bekkenbodemspieren te activeren (deze diepliggende spieren zijn essentieel voor een gezonde houding). Daarnaast werken we ook aan het versterken van de benen, bilspieren en armen. 

 

De lessen

Tijdens deze lessen gebruik ik beeldspraak om de deelnemer te helpen het gevoel van spierontspanning en -aanspanning in het eigen lichaam te ervaren. Dit stelt eenieder in staat om op effectievere wijze spieren te activeren en uiteindelijk controle te krijgen over zijn of haar eigen fysieke (en mentale) gezondheid. 

Materiaal

Breng voor deze lessen je eigen yogamat mee. Verder raden we je aan om in fijne sportkleding te komen, en tijdens de les dragen we geen schoenen. 

Alles op een rijtje

Lesdagen woensdag
Startdatum 4-9-2024
Einddatum 25-6-2025
Aantal lessen 37 (jaarcursus)
Tijd 09:15 - 10:15
Docent Natalie Heller
Locatie Het Leidse Volkshuis
Kosten Onder de 21: €346,00 | 21 t/m 24: €419,00 | 25 jaar en ouder: €444,00