Musicaldans 10+

Speciaal voor jou

Ben je 10 jaar of ouder en lijkt het je leuk om meer te weten te komen over  de dansstijlen binnen musicals? Dan is deze cursus echt iets voor jou! Met zang, dans en acteren worden de meest indrukwekkende shows neergezet. Tijdens deze cursus focussen wij ons voornamelijk op de dans binnen musical. Musicaldans kent vele verschillende stijlen. Zo zullen we de ene keer werken aan een hip hop dans en de andere keer aan een technische jazz-dans. We dansen op hedendaagse nummers uit ‘The Greatest Showman’ of op oudere hits als uit ‘West Side Story’. Misschien komt jouw favoriete musical ook wel langs! Want van ‘Annie’ tot ‘Hamilton’ tot ‘Descendants’, van alles komt aan bod. Deze cursus is geschikt voor kinderen van elk niveau.  

De cursus

In deze cursus leer je naast leuke dansen en indrukwekkende choreografieën ook een eigen karakter te ontwikkelen en te spelen binnen de dans. We werken aan van alles: niet alleen je techniek zal verbeteren, we gaan ook werken aan muzikaliteit, uitstraling en creativiteit. 

De lessen

Als iedereen in de studio is starten we met de warming up. Daarna gaan we aan de slag met techniek. Zo leren we verschillende belangrijke passen die weer terugkomen in de choreografieën. Vervolgens leren we een choreografie aan, maar het is meer dan zomaar dansen! Bij musical dans komt namelijk ook acteren om de hoek kijken: zijn we blij en bouwen we een feestje of is het een serieuzere dans en zijn we angstig? Met welk gevoel je een dans uitvoert heeft heel veel invloed op hoe deze eruit ziet. Als afsluiter zullen we nog een leuk, nuttig spelletje doen! Van de docent kan je veel individuele aandacht verwachten, zodat je snel kan groeien. De docent zal differentiëren tussen niveaus van verschillende cursisten zodat ieder individu kan doorgroeien. Tegelijkertijd zal er voldoende ruimte worden opengehouden om zelf te kunnen ontdekken en je eigen creativiteit kwijt te kunnen in dans. 

Kleding

Zorg dat je lekker zittende kleding draagt waarin je gemakkelijk kunt bewegen. Verschillende dansen vragen soms om verschillend schoeisel. Een stoere dans vraagt bijvoorbeeld om gympen en voor een technische dans zijn ballet- of jazz schoenen prettig. Om te starten zijn sokken voldoende. 

Alles op een rijtje

Lesdagen woensdag
Startdatum 4-9-2024
Einddatum 2-7-2025
Aantal lessen 37 (jaarcursus)
Tijd 16:45 - 17:45
Docent Demilee Warmenhoven
Locatie Het Leidse Volkshuis
Kosten €346,00