Onderwijs - Workshop

Inspiratieavond Kinderboekenweek

Gi-Ga-Groen!

Op dinsdag 13 september presenteert BplusC een inspirerende avond voor leerkrachten in het basisonderwijs en in de BSO.

Mededeling: de inspiratieavond is inmiddels uitverkocht! Wil je graag op de reservelijst komen? Dat kan! Stuur hiervoor een mail naar y.knijnenburg@bplusc.nl

Over dit evenement

Deze inspiratieavond vindt plaats in de bibliotheek op Nieuwstraat 4 en duurt van 19:00 tot 21:45.

Gi-ga-groen is het thema van de Kinderboekenweek 2022. Je kunt aan de slag met boeken over boomhutten, zeeën, poolgebieden, klimaatverandering, milieuvervuiling, dieren… Te veel om op te noemen! Maar welke boeken kies je? En hoe zet je ze in bij je groep? Deze podiumavond voorziet je van nieuwe ideeën, concrete tips en verfrissend materiaal om je groep aan het lezen te krijgen. Zo blijf je door de bomen het bos zien!

 

Sprekers:

Iven Cudogham – Schrijver van de Anansi-serie

Anansi de spin is leuk voor alle kinderen, in het bijzonder voor kinderen in de groepen 1 t/m 3. De sprookjes van Anansi de spin zijn cultureel erfgoed in een nieuw jasje en passend in de tijd van nu. Iven deelt hoe hij dit wereldpersonage nieuw leven in heeft geblazen en neemt jullie mee in zijn verhaalwereld.

Medy Oberendorff – Illustrator van o.a. Wonderbos

Met oneindig veel geduld en in een geheel eigen stijl zoomt Medy in op de dieren en planten die wij dagelijks om ons heen hebben, maar waar we zo vaak aan voorbij lopen. Juist door haar verfijnde en zeer gedetailleerde weergave van de realiteit toont zij ons de schoonheid van de (vreemde) natuur. Medy zal vertellen over haar eigen werk, maar geeft ook haar persoonlijke antwoord op de vraag ‘Hoe bespreek je op een waardevolle manier illustraties met kinderen?’

 

Verder

Onder andere: Werkvormen met natuurgedichten, een voorproefje Visual Thinking Strategies, een boekenloterij en een boekenmarkt van Silvester.

Tickets

Klik hier om een ticket te kopen voor deze inspiratieavond! 

 

Terug naar het overzicht