Expositie

Cursistenexpositie van BplusC Kunst en Beeld

Klimaat

Cursisten van BplusC Kunst en Beeld en hebben tijdens hun cursus beeldhouwen, schilderen, fotografie of keramiek de kunstwerken gemaakt die je hier kunt bekijken. De werken staan verspreid in de bibliotheek, zodat je overal verrast wordt door iets moois. Loop langs de woonkamer, hoge kast, de omloop, het straatje en de Coffeestar en sluit je bezoek af met een lekker kopje koffie en een goed boek. Veel plezier! 

EUROPEAN CITY OF SCIENCE 2022

Deze expositie sluit aan bij het thema van de nieuwsgierige dagen van Leiden European City of Science 2022. Het wetenschapsfestival van 365 dagen, boordevol activiteiten, lezingen, workshops, excursies, tentoonstellingen en evenementen, voor iedereen met een nieuwsgierige geest. Alle 365 dagen staan in een wetenschappelijk thema; voor deze expo is dit dag 158. Dit is 7 juni met het thema klimaat.

KLIMAAT 

Het klimaat is iets van de toekomst. Of toch niet? Waar er vroeger veel over het klimaat in het Cambrium of het weer van vandaag werd gesproken, denken wetenschappers steeds vaker vooruit. Over het weerbericht van volgende week? Nee. Over de weersvoorspelling van 10, 25 of zelfs 100 jaar! Het klimaat bepaalt meer dan je lief is. Het is alsmaar veranderend, maar loopt nu wel heel hard van stapel. Hoeveel kunnen wij als mens daaraan doen? Ligt het allemaal aan de grote bedrijven of is het al te laat? 

CURSUSSEN BIJ BPLUSC KUNST EN BEELD 

Ook geïnspireerd en geënthousiasmeerd door deze mooie expositie? En heb je interesse om les te volgen bij BplusC, kom dan in september naar de proeflesweken om kennis te maken met alles wat we te bieden hebben.  

We bieden de volgende cursussen en nog meer: 

Tekenen en schilderen – beeldhouwen – keramiek – edelsmeden – kunstklassen voor kinderen – fotografie – naailes – bijzondere textieltechnieken en nog veel meer. 

 

Terug naar het overzicht