Muziek

Ailig MacLeod Moreno

EP Release

“De kracht van muziek in het proces van helen.” Dit is de slogan van het album Healing van Ailig Macleod Moreno, die op hij op 7 mei zal gaan presenteren met een releaseshow.

Je kent Ailig misschien al van de Haarlemmerstraat of van één van de vele kroegen in Leiden waar hij alleen, of met zijn band, covers speelt. Naast het spelen van covers, is Ailig ook singer-songwriter. Met Spaans en Schots bloed is hij op ontdekkingsreis waarin hij muziek maakt over het alledaagse leven. Hij maakt al jaren mensen op straat blij met zijn straatmuziek en probeert nu een steeds groter publiek te bereiken. Zijn debuutalbum “Healing” verschijnt op 21 april 2023.
De basis van zijn muziek bestaat uit een rauw en puur geluid, beïnvloed door iconen als Bob Dylan, Ray LaMontagne, John Martyn, Fink en nog velen anderen. Zijn muziek gaat over de alledaagse worstelingen van het leven, maar ook over het vinden van genot in de kleine dingen. Hij hoopt dat zijn muziek luisteraars kan helen, net als muziek dat ook voor hem doet.

“Ik heb vroeger altijd geleerd om niet terug te kijken en altijd maar door te gaan. Maar uiteindelijk bleek mijn lichaam het beter te weten en werd ik teruggefloten. Omdat muziek een groot onderdeel van mijn leven was, was dit het enige dat mij in contact hield met mijn emoties en verleden. Uiteindelijk hield muziek mij een spiegel voor en kon ik er niet meer onderuit. Door middel van muziek kon ik beginnen met verwerken en mijn gevoelens een plek geven.”

Dit proces wilde Ailig graag met mensen delen, wat de reden is dat hij dit album heeft geschreven. Het album gaat over een periode van helen en van eerlijkheid. Over het verleden, het heden en de toekomst. Zowel over de nare en lastige, als over de avontuurlijke en mooie gebeurtenissen in het leven. Het gaat over durven voelen wat er het diepste van binnen zit.

Op 7 mei zal Ailig dit album voor het eerst live spelen. Verwacht een mix van gevoelige, akoestische nummers, maar ook wat stevigere nummers die meer richting rock en country gaan.

Timetable:
Deuren open: 15.30
Voorprogramma Jack Wire: 16.00
Ailig Macleod Moreno: 16.30
Verwacht einde: 17.30

Gratis entree!

 

Terug naar het overzicht