Veelgestelde vragen over cursussen

Kan ik een proefles volgen?
Natuurlijk kan je een proefles volgen. Het is wel handig als je hier vooraf een afspraak voor maakt. Dat kan door een mailtje te sturen naar proefles@BplusC.nl of vul het e-mailformulier in bij de cursus/les naar keuze. Onze klantenservice neemt dan contact met je op om een afspraak te maken.

Wanneer en hoe moet ik mijn cursus betalen?
Je betaalt het cursusgeld aan het eind van de maand, waarin de cursus begint, behalve voor muziek en dans. Deze betaal je eind oktober. Je kunt betalen via een incasso of een factuur. Als de cursus doorgaat en je bent begonnen, dan wordt het bedrag rond de 28e van de maand van uw rekening geëind.

Kan ik het cursusgeld per maand betalen?
Ja, je kunt het bedrag in 1x of in maximaal 10 maandelijkse termijnen betalen. Dit kun je tijdens het inschrijven aangeven. Cursussen met een prijs hoger dan € 75,00 kunnen in maximaal tien maandelijkse termijnen worden betaald. Betalen in termijnen kan alleen via automatische incasso. Het aantal termijnen is afhankelijk van de startdatum en duur van de cursus. 

Ik heb een factuur ontvangen en heb daar een vraag over. Aan wie moet ik deze stellen?
je kunt je vraag per mail sturen naar de klantenservice of bellen met 0900 23 23 000. 

Hoe kan ik inschrijven voor een cursus?
Inschrijven voor een cursus kan gemakkelijk online, via onze website. Heb je de voorkeur voor papier? Dan kun je langskomen in een van onze leslocaties of bibliotheken en een formulier ophalen/invullen aan de balie.

Wanneer weet ik of de cursus doorgaat?
Je ontvangt een week voordat de cursus start een mail van ons waarin staat of de cursus wel of niet doorgaat. In geval de cursus, vanwege te weinig deelnemers, niet doorgaat proberen we altijd en alternatief te bieden.

Wanneer en hoe kan ik opzeggen en heb ik dan recht op restitutie van een (een) deel van het lesgeld?
Als je inschrijft voor een les of cursus ga je een verplichting aan. Annuleren kan alleen onder bepaalde voorwaarden. Die voorwaarden vind je in onze Algemene Voorwaarden. Opzeggen moet schriftelijk, bij voorkeur per mail aan onze klantenservice

Kan ik tussentijds instromen?
Bij veel cursussen kun je tussentijds instromen. Raadpleeg hiervoor onze website of stuurt een verzoek naar onze klantenservice.

Is er nog plek in een cursus?
Neem contact met ons op om zeker te zijn! Bel naar 0900 23 23 000 of mail de klantenservice.

Kan mijn kind eerst een les komen kijken?
Ja, bij de meeste kindercursussen kan een kind een les bijwonen. Dat kun je regelen door een mailtje te sturen naar proefles@BplusC.nl of vul het e-mailformulier in bij de cursus/les naar keuze. Onze klantenservice of de docent neemt dan contact met je op om een afspraak te maken.

Waar moet ik mij of mijn kind afmelden voor een les?
Op werkdagen tot 18.00 uur en op zaterdag tot 17.00 uur kun je je afmelden via ons algemene telefoonnummer: 0900 23 23 000. Graag doorgeven: de naam van de leerling, naam van de docent, de locatie en lestijd.

Ik heb een factuur ontvangen, maar deze klopt niet?
Wij verzoeken dit schriftelijk te melden, bij voorkeur per e-mail aan cursusadministratie@BplusC.nl. AUB bij correspondentie altijd het factuurnummer vermelden.

Worden afgelaste lessen ingehaald of wordt het lesgeld teruggestort?
Het kan voorkomen dat door ziekte van de docent lessen moeten worden geannuleerd. Lessen die door ziekte van de docent zijn geannuleerd worden zoveel mogelijk ingehaald. BplusC garandeert daarbij een minimum aantal lessen. Het minimum aantal garandeerde lessen is afhankelijk van het aantal lessen van de cursus. Als dit minimum niet wordt gehaald heb je recht op restitutie van lesgeld. Uitgebreidere informatie hierover vind je in onze Algemene Voorwaarden

Kan ik korting krijgen?
BplusC kent een kortingsregeling voor Senioren en een gezinskorting voor jeugd tot 21 jaar. Meer informatie vind je hier. Kinderen tussen 4 en 18 jaar uit financieel minder draagkrachtige gezinnen kunnen een beroep doen op het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Mag ik als ouder bij de lessen van mijn kind blijven?
Nee, het is niet de bedoeling dat je als ouder bij de lessen aanwezig bent. Bij de dans- en muziekcursussen voor kinderen worden speciale kijklessen georganiseerd. Bij de instrumentale muzieklessen kun je hier, in overleg met de docent, een afspraak over maken.

Kan ik een 5-, 10- of 15 muzieklessenkaart nemen om te proberen?
Nee, een lessenkaart is bedoeld voor gevorderde leerlingen vanaf ongeveer 18 jaar. 

Hoe kan ik zien welke tarief voor muziek ik moet betalen?
Het tarief voor muziekles hangt af van de gekozen lesvorm, de woonplaats, de leeftijd van de leerling en in Wassenaar ook van het inkomen. Je kunt op deze website een tarief laten berekenen bij alle instrumenten waar jaarcursussen voor worden gegeven. Het uiteindelijk te betalen lesgeld hangt af van plaatsing, startdatum en uiteindelijke lesvorm.