Turks - Op vakantie 1

Turkije: meer dan 80 miljoen inwoners, 19 Unesco werelderfgoedlocaties, schitterende natuur, culturele rijkdom, een van de meest bezochte landen ter wereld, brug tussen Europa en Azië en omvangrijke handelsbetrekkingen met Nederland. Turks: de tweede meest gesproken moedertaal in Nederland. Redenen genoeg dus om eens Turks te leren.   

Voor wie?  
Wil je naar Turkije voor vakantie, familiebezoek of werk? Leer in enkele weken de belangrijkste uitdrukkingen en gebruiken. Leer ook iets over de cultuur en geschiedenis. Er zullen veel deuren voor je opengaan die anders gesloten blijven.  

De cursus  
In acht weken leer je tal van eenvoudige woorden en uitdrukkingen zeggen en verstaan die je op reis nodig hebt. Denk aan het reserveren in een hotel, bestellen in een restaurant, iets in een winkel kopen, met het openbaar vervoer reizen, het maken van afspraken voor excursies, etc. Maar je leert ook iets over de cultuur en geschiedenis van het land. Je geniet veel meer van je reis als je met de mensen kunt praten en je meer weet over alles wat het land te bieden heeft.  

De lessen  
Tijdens de lessen leer je Turkse klanken, woorden en uitdrukkingen uitspreken en verstaan. Zo kun je al snel eenvoudige dialoogjes voeren. Nuttig voor begroetingen, boodschappen doen, toerisme en werkoverleg. Verder leer je iets over de Turkse cultuur en omgangsvormen. Er zal een wereld voor je opengaan. Zo zul je nog meer van je vakantie of bezoek profiteren en genieten.    

Niveau 
Om je te helpen een passende cursus te vinden, gebruiken we de codes van het Europees Referentiekader. Het startniveau kun je op verschillende manieren bereikt hebben: na een cursus of door zelfstudie, werk, familie of verblijf in Turkije. Startniveau: geen of minimale voorkennis.  
Eindniveau: A1.1 
 
Vorige en volgende cursus 
Vorige cursus: n.v.t. 
Volgende cursus: Turks op vakantie 2 (A1.2)  Cursusmateriaal  Al het materiaal wordt door de docent aangeleverd. 
 

Alles op een rijtje

Lesdagen dinsdag
Startdatum 13-05-2025
Einddatum 01-07-2025
Aantal lessen 8
Tijd 19:30 - 21:15
Docent Betül Bayram
Locatie NNB
Kosten <25 jaar €170,00, >25 jaar en ouder €190,00