Frans - Halfgevorderden 1

Speciaal voor jou

Frans: de taal van Montaigne, Pascal, Voltaire, Rousseau, Stendhal, Balzac, Victor Hugo, Baudelaire, Proust, Simone de Beauvoir, Sartre, etc., etc. Maar ook van de Nouvelle Vague en de Nouvelle Cuisine, van de haute couture en de haute cuisine. En van delen van Afrika, Azië en Caraïbische eilanden. Leven als God in Frankrijk. Niet voor niets gaan de meeste Nederlanders naar Frankrijk op vakantie. Leer of verbeter je Frans en haal meer plezier uit het land, de mensen, de literatuur en de cultuur.   

Voor wie?  

Deze cursus is voor mensen die het Frans al redelijk beheersen en hun vaardigheden en kennis van de cultuur op een leuke en uitdagende manier uit willen breiden.

De cursus 

In deze cursus leer je luisteren en lezen, spreken en schrijven. De nadruk ligt op spreken en woorden leren maar je krijgt ook grammaticaregels om correct te communiceren. We besteden vooral aandacht aan alledaagse onderwerpen en situaties: werk en hobby’s, vakantie en reizen, etc. Vanzelfsprekend hebben we het ook over de cultuur en gebruiken van de Franstalige wereld in al haar verscheidenheid, van vroeger en nu. Ook voor eigen inbreng is er alle ruimte.  

De lessen 

Tijdens de lessen oefen je vooral met andere cursisten. Dat doe je door met elkaar te praten en opdrachten te maken aan de hand van teksten, audio- en videofragmenten en spelletjes. Je oefent alle vaardigheden maar vooral het spreken. Schrijven en lezen doe je vooral thuis. De groepen zijn klein, dus je kunt veel oefenen en krijgt veel aandacht van de docent. De lessen worden zoveel mogelijk in het Frans gegeven en waar nodig in het Nederlands. De lessen zijn gezellig én grondig.

Huiswerk 

Per week moet je op zo´n anderhalf uur voorbereiding rekenen om je kennis van de taal op te bouwen en optimaal profijt van de lessen te kunnen trekken. 

Niveau

Om je te helpen een passende cursus te vinden, gebruiken we de codes van hetCommon European Framework of Reference for Languages. Het startniveau kun je op verschillende manieren bereikt hebben: na een cursus of door zelfstudie, werk, familie of verblijf in een Franssprekend land. 

Startniveau: A2.3 
Eindniveau: B1.1 
Vorige en volgende cursus 
Vorige cursus: Beginners met voorkennis 3 (A2.3) 
Volgende cursus: Halfgevorderden 2 (B1.2) 
Volgende cursus: Beginners met voorkennis 3 (A2.3) 

Cursusmateriaal

Catherine Adam. Entre nous 3. ISBN: 9788416273249. Extra studiemateriaal wordt door de docent verstrekt en is inbegrepen bij de cursusprijs.    

Het cursusmateriaal is niet bij de prijs inbegrepen. Schaf het boek pas aan nadat je bericht hebt ontvangen dat de cursus doorgaat.

Alles op een rijtje

Lesdagen donderdag
Startdatum 19-09-2024
Einddatum 09-01-2025
Aantal lessen 12
Tijd 20:15 - 22:00
Docent Marjolein Kraan
Locatie Bibliotheek Het Gebouw
Kosten <25 jaar €255,00, >25 jaar en ouder €285,00