Frans - Beginners zonder voorkennis 2

Speciaal voor jou

Frans: de taal van Montaigne, Pascal, Voltaire, Rousseau, Stendhal, Balzac, Victor Hugo, Baudelaire, Proust, Simone de Beauvoir, Sartre, etc., etc. Maar ook van de Nouvelle Vague en de Nouvelle Cuisine, van de haute couture en de haute cuisine. En van delen van Afrika, Azië en Caraïbische eilanden. Leven als God in Frankrijk. Niet voor niets gaan de meeste Nederlanders naar Frankrijk op vakantie. Leer of verbeter je Frans en haal meer plezier uit het land, de mensen, de literatuur en de cultuur.   

Voor wie?  

Dit is een beginnerscursus voor iedereen die geen of bijna geen voorkennis heeft en op een leuke en uitdagende manier met het Frans en de Franstalige kennis wil maken.

De cursus 

In deze cursus leer je luisteren en lezen, spreken en schrijven. De nadruk ligt op spreken en woorden leren maar je krijgt ook grammaticaregels om correct te communiceren. We besteden vooral aandacht aan alledaagse onderwerpen en situaties: werk en hobby’s, vakantie en reizen, etc. Vanzelfsprekend hebben we het ook over de cultuur en gebruiken van de Franstalige wereld in al haar verscheidenheid, van vroeger en nu. Ook voor eigen inbreng is er alle ruimte.  

De lessen 

Tijdens de lessen oefen je vooral met andere cursisten. Dat doe je door met elkaar te praten en opdrachten te maken aan de hand van teksten, audio- en videofragmenten en spelletjes. Je oefent alle vaardigheden maar vooral het spreken. Schrijven en lezen doe je vooral thuis. De groepen zijn klein, dus je kunt veel oefenen en krijgt veel aandacht van de docent. De lessen worden zoveel mogelijk in het Frans gegeven en waar nodig in het Nederlands. De lessen zijn gezellig én grondig. 

Huiswerk 

Per week moet je op zo´n anderhalf uur voorbereiding rekenen om je kennis van de taal op te bouwen en optimaal profijt van de lessen te kunnen trekken. 

Niveau

Om je te helpen een passende cursus te vinden, gebruiken we de codes van het Common European Framework of Reference for Languages. Het startniveau kun je op verschillende manieren bereikt hebben: na een cursus of door zelfstudie, werk, familie of verblijf in een Franssprekend land. 

Startniveau: A1.1 
Eindniveau: A1.2 
Vorige en volgende cursus 
Vorige cursus: Beginners zonder voorkennis 1 (A1.1) 
Volgende cursus: Beginners met voorkennis 1 (A1.3) 

Cursusmateriaal

Voyages - nieuw 1. Tekstboek ISBN: 978 94 6030  7317. Werkboek ISBN:  978 94 6030  7324. Uitgever: www.intertaal.nl.  

Extra studiemateriaal wordt door de docent verstrekt en is inbegrepen bij de cursusprijs.    

Het cursusmateriaal is niet bij de prijs inbegrepen. Schaf het boek pas aan nadat je bericht hebt ontvangen dat de cursus doorgaat.

Alles op een rijtje

Lesdagen woensdag, dinsdag
Startdatum 18-09-2024, 14-01-2025
Einddatum 11-12-2024, 08-04-2025
Aantal lessen 12
Tijd 20:15 - 22:00, 10:00 - 11:45
Docent Edina Kuitert
Locatie Bibliotheek Merenwijk
Kosten <25 jaar €255,00, >25 jaar en ouder €285,00