Duits - Beginners met voorkennis 1

Speciaal voor jou

Met 80 miljoen inwoners is Duitsland een van onze belangrijkste handelspartners en populairste vakantiebestemmingen. Vakanties in Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland worden veel interessanter als je er met de mensen kunt praten en je meer over hun rijke taal, cultuur, geschiedenis en actualiteit weet. 

Voor wie?  

Deze cursus is voor mensen die al een beginnerscursus hebben gedaan of het Duits al enigszins beheersen en op een leuke en uitdagende manier hun kennis van de Duitse taal en cultuur uit willen breiden.  

De cursus   

De cursus wordt zo veel mogelijk in het Duits en waar nodig in het Nederlands gegeven. We besteden vooral aandacht aan alledaagse onderwerpen en situaties: werk en hobby’s, vakantie en reizen, etc. Vanzelfsprekend hebben we het sowieso over “Land und Leute” in het Duitsland “von damals und heute”. Ook voor eigen inbreng is er alle ruimte. 

De lessen   

Tijdens de lessen oefen je vooral met andere cursisten. Dat doe je door met elkaar te praten en opdrachten te maken aan de hand van teksten, audio- en videofragmenten en spelletjes. Je oefent alle vaardigheden maar vooral het spreken. Schrijven en lezen doe je vooral thuis. De groepen zijn klein, dus je kunt veel oefenen en krijgt veel aandacht van de docent. De lessen zijn gezellig én grondig. Zo leer je de taal steeds beter—met steeds meer plezier. 

Huiswerk  

Per week moet je op een tot twee uur huiswerk rekenen.   

Niveau

Om je te helpen een passende cursus te vinden, gebruiken we de codes van het Europees Referentiekader. Startniveau: geen of minimale voorkennis.  

Vereist beginniveau: A1.2 (na een cursus of door zelfstudie, werk of verblijf in Nederland).
Eindniveau: A2.1 

Cursusmateriaal 

Begegnungen A2+, Schubert-Verlag, ISBN  978-3-96915-008-5 

Het cursusmateriaal is niet bij de prijs inbegrepen. Schaf het boek pas aan nadat je bericht hebt ontvangen dat de cursus doorgaat.  

Alles op een rijtje

Lesdagen maandag
Startdatum 16-09-2024
Einddatum 09-12-2024
Aantal lessen 12
Tijd 18:00 - 19:45
Docent Bärbel Nieuwenburg - Pfeiffer
Locatie NNB
Kosten <25 jaar €255,00, >25 jaar en ouder €285,00