Arabisch - Halfgevorderden 1

Speciaal voor jou

Arabisch, de vijfde wereldtaal, is in Nederland na het Nederlands en het Turks de meest gesproken moedertaal. Voor Nederland is het ook belangrijk wegens de vele handelsrelaties met de Arabische wereld. In deze cursus leer je Modern Standaard Arabisch, dat in vrijwel alle Arabische teksten en media wordt gebruikt en de basis vormt voor alle regionale gesproken varianten ervan.  

Voor wie?  

Deze cursus is voor mensen die de cursus Beginners met voorkennis 2 hebben afgerond of het Arabisch al redelijk beheersen en die op een leuke en uitdagende manier hun kennis van de Arabische taal en cultuur uit willen breiden.   

De cursus 

In deze cursus leer je verstaan en spreken, lezen en schrijven. De nadruk ligt op spreken en woorden leren maar je krijgt ook grammaticaregels om correct te communiceren. In deze cursus leer je meer woorden, leer je langere teksten schrijven, lezen en verstaan en korte dialogen te voeren over dagelijkse routines, hobby´s, plaatsen en mensen. Actuele onderwerpen en korte verhalen komen ook aan bod. De cursus richt zich op Modern Standaard Arabisch en de dagelijkse spreektaal.  

De lessen 

Tijdens de lessen oefen je vooral met andere cursisten. Dat doe je door met elkaar te praten en opdrachten te maken aan de hand van teksten, audio- en videofragmenten en spelletjes. Je oefent alle vaardigheden maar vooral het spreken. Schrijven en lezen doe je vooral thuis. De groepen zijn klein, dus je kunt veel oefenen en krijgt veel aandacht van de docent. De lessen worden zoveel mogelijk in het Arabisch gegeven en waar nodig in het Engels. De lessen zijn gezellig én grondig. Zo leer je de taal steeds beter—met steeds meer plezier.  

Huiswerk 
Per week moet je op zo´n twee uur huiswerk rekenen.  

Niveau 
Om je te helpen een passende cursus te vinden, gebruiken we de codes van het Europees Referentiekader. Het startniveau kun je op verschillende manieren bereikt hebben: na een cursus of door zelfstudie, werk of verblijf in een Arabischsprekend land.  

Startniveau: A2.2 
Eindniveau: B1.1 

Cursusmateriaal 

Jane Wightwick en Mahmoud Gaafar. Mastering Arabic 2. Third Edition.   

Het cursusmateriaal is niet bij de prijs inbegrepen. Schaf het boek pas aan nadat je bericht hebt ontvangen dat de cursus doorgaat. 

Alles op een rijtje

Lesdagen maandag
Startdatum 20-09-2024
Einddatum 13-12-2024
Aantal lessen 12
Tijd 17:30 - 19:15
Docent Wessam Sayed
Locatie NNB
Kosten <25 jaar €255,00, >25 jaar en ouder €285,00